Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Karviná si ve fotbalové lize poradila 4:1 s Budějovicemi, dva góly dal Vecheta

Fotbalisté Karviné v 12. kole první ligy porazili doma 4:1 České Budějovice a posunuli se na osmé místo tabulky. Slezanům zařídil triumf dvěma góly v sedmé a 46. minutě Filip Vecheta. V první půle se trefil ještě Amar Memič a po změně stran Kahuan Vinícius, v 81. minutě snížil premiérovou brankou v nejvyšší soutěži Jakub Matoušek. Dynamo nevyhrálo v lize 33. venkovní zápas v řadě a s jediným bodem je nadále jasně poslední o šest bodů za patnáctými Pardubicemi.

Karviná s dnešním soupeřem neprohrála doma v lize ani šestý vzájemný duel a na svém stadionu bodovala popáté za sebou. Jihočeši čekají na tříbodový zisk v nejvyšší soutěži už 15 utkání a jako jediní v ligové sezoně nezvítězili.

Karviná vstoupila do zápasu výrazně aktivněji a už v šesté minutě slavila úvodní gól. Vecheta napřáhl zpoza vápna, jeho střelu ještě přizvedl bránící Míka a míč zapadl za Fendrichova záda.

V 25. minutě měl jedinou šanci hostů v první půli Ekpai, po brejku napálil míč jen do břevna. O čtyři minuty později Memičův střílený centr ze standardní situace proletěl vápnem až na zadní tyč a zapadl do brány. Bosenský křídelník se prosadil potřetí v ligovém ročníku.

Lepším střelcem je z karvinských hráčů už jen Vecheta, jenž pouhých 15 sekund po začátku druhého dějství zaznamenal pátý zásah v ligové sezoně. Útočník reprezentace do 21 let převzal míč v pokutovém území a zakončil střelou na přední tyč. V nejvyšší soutěži zaznamenal první dvougólový zápas.

Dynamo v celém utkání jen potvrzovalo, že má se třemi vstřelenými a 29 inkasovanými góly nejhorší ofenzivu i defenzivu v soutěži. V 63. minutě bylo pro Jihočechy ještě hůř, když Vinícius zpracoval Botosovu přihrávku a akrobatickým zakončením vstřelil svou druhou branku v ligovém ročníku.

Snížit mohl Čoudek, jeho hlavičku po rohu ale Lapeš udržel těsně před brankovou čárou. Karvinský gólman se blýskl i v 70. minutě, kdy vytáhl na tyč Adediranův obstřel. Hosté si nakonec přece jen připsali čestný zásah v 81. minutě po Matouškově přesné hlavičce.

Slezané doma inkasovali po 493 minutách hry. Dnešního soupeře zdolali v nejvyšší soutěži potřetí za sebou, opět na svém hřišti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením SK Dynamo

Štítky fotbal, Dynamo, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karviná si ve fotbalové lize poradila 4:1 s Budějovicemi, dva góly dal Vecheta  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.