Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský kraj podpoří dvěma miliony korun nákup bezpečných branek

Jihočeský kraj podpoří dvěma miliony korun nákup bezpečných branek pro jihočeské mládežnické fotbalové kluby. Poskytnutí dotace pro Nadační fond na podporu fotbalové mládeže z rozpočtové rezervy Jihočeského kraje již schválili krajští zastupitelé.

„Branky, jejichž případný pád či převrácení nikoho nezraní, jsou významným počinem pro zajištění bezpečnosti na sportovištích v regionu. Před třemi roky jsme byli prvními, kde se rozhodl se touto problematikou zásadně vypořádat,“ uvádí v této souvislosti jihočeský hejtman Jiří Zimola, který bezpečnost při sportování, ať už kopané, cyklistice nebo lyžování, dlouhodobě podporuje.

Nynější projekt navazuje na úspěšnou realizaci projektu Bezečné branky z let 2011 a 2012, na němž se Jihočeský kraj podílel spolu s Jadernou elektrárnou Temelín Skupiny ČEZ. 138 jihočeských fotbalových klubů tehdy získalo 276 bezpečných branek pro své mládežnické fotbalové oddíly.

Tyto certifikované branky o rozměrech 5 x 2 metry jsou vyrobené z lehkých pevných materiálů a díky zesíleným patkám nedovolují snadné převrácení a tím ani možné zranění. Určeny jsou pro mládež v kategorii starších přípravek a mladších žáků.

„Aktivity nadačního fondu umožnily problematiku bezpečných branek nejen otevřít, ale i řešit. Tím se podařilo systémově podpořit nejen oddíly, které již mládež měly, ale nyní i oddíly, které  mládež doposud neměly, nebo ji měly pouze v kategorii žáci - dorost. Dovybavení klubů těmito bezpečnými brankami je významným příslibem pro další rozvoj mládežnické kopané v Jihočeském kraji,“ zdůrazňuje hejtman Zimola.

O dovybavení 231 bezpečnými brankami, 118 o rozměrech 3x 2 metry a 113 o rozměrech 5 x 2 metry, nyní požádalo celkem 79 jihočeských mládežnických oddílů. První část dodávky bude realizována letos, zbývající část pak v průběhu roku 2016. Celková investice do tohoto projektu je odhadována na přibližně čtyři miliony korun.

Napsal Radek Šíma
Tisková zpráva

Štítky fotbal, branky, investice, nákup, bezpečnost, Jihočeský kraj, projekt, Jiří Zimola, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj podpoří dvěma miliony korun nákup bezpečných branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.