Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Středa v Dynamu? Remíza s Vlašimí a příchod obránce Karafiáta

Na začátku letní přípravy před nadcházející sezonou Fotbalové národní ligy se kádr budějckého Dynama pomalu rozrůstá. Jednoroční hostování na jihu Čech se podařilo vyřídit mladému sparťanskému obránci Ondřeji Karafiátovi. Ten už s týmem včera trénoval.

Generální manažer Martin Vozábal pro klubové stránky uvedl, že o něj vedení dlouhou dobu stálo. V boji o dvacetiletého beka předčilo Dynamo prvoligové Slovácko i Ostravu. „Na angažmá v Budějovicích se moc těším. Je tu dobrá parta a skvělé zázemí. Chtěl bych se zde prosadit a pomoci Dynamu tam, kam patří. Tedy do první ligy,” řekl k angažmá Karafiát.

Právě včera si poprvé budějčtí fotbalisté zkusili i zápasový rytmus. V prvním přátelském utkání proti Vlašimi však dosáhli pouze na remízu. Po gólu Nečase sice Dynamo prohrávalo, dvěma góly zvrátil vedení na stranu svého týmu novic Jurdík. Před poločasem vyrovnal na konečných 2:2 Hronek.

Trenéři před sebou nyní mají ještě dost práce s vybíráním těch, které nechají v A-týmu. Klub nadále usiluje alespoň o jednoho až dva hráče. Jedním z nich je Jan Šimák, který od dnešního odpoledne trénuje s Dynamem. Hráč je však Táborska a s ním se musí budějcké vedení nejprve dohodnout. 

Sestava SK Dynamo České Budějovice (1. poločas): Hajdušek - Dvořák, Havel, Hric, Jenne - Funda - Wermke, Kadula, Vaněk - Linhart, Jurdík.

Sestava SK Dynamo České Budějovice (2. poločas): Hajdušek - Řezáč, Lima, Novák, Vaněk - Pešek, Benát, Hála, Bálek - Rodrigues, Held.

Štítky HC Dynamo Pardubice, Ondřej Karafiát, Vlašim, 2. česká fotbalová liga, Česko, SK Dynamo České Budějovice, 1. FC Slovácko, HC Vítkovice Ridera, Martin Vozábal, Jan Šimák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středa v Dynamu? Remíza s Vlašimí a příchod obránce Karafiáta  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.