Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Krumlov vzdoroval necelou půlhodinu, Dynamo s přehledem postoupilo do 3. kola MOL Cupu

I druhé pohárové utkání zvládli fotbalisté SK Dynamo České Budějovice s přehledem. Na hřišti divizního FK Slavoj Český Krumlov nechali domácím prostor pouze necelých třicet minut, pak totiž nasázeli tři branky a pohlídali si vývoj utkání. Nakonec zvítězili 4:0.

Nezvyklé jihočeské derby rozehráli lépe fotbalisté Dynama. Tedy přesně tak, jak se očekávalo. Nedařilo se jim však vytvořit zajímavou střeleckou příležitost, ze které by se dostali do vedení. Výjimkou byl pokus Limy z deváté minuty, ten ale míč poslal až k divákům na tribunu. Osmělili se i domácí, jenže když je nezastavila chyba v zakončení, byl to odmávaný ofsajd. 

Otěže duelu znovu převzalo Dynamo, po rohovém kopu ale na přední tyči nezakončil přesně Hric. Pár minut nato zastavil Linharta praporek pomezního sudího. Poprvé se stav mohl měnit ve třiadvacáté minutě. Krumlovský Pavel Svoboda se oprostil od obrany Budějc, rychlostní souboj k míči zvládl lépe než Hajdušek, nicméně svůj hlavičkový pokus poslal pouze do břevna.

A tak udeřilo na druhé straně. Centr Dvořáka se dostal k Milanu Jurdíkovi, který zakončil hlavou, balon se otřel o tyč a zapadl do sítě Slavoje. Hned za dvě minuty byl náskok dvougólový. Odraženou střelu Linharta dopravil ukázkovou dělovkou do sítě Jiří Funda a poslal účastníka Fotbalové národní ligy do vedení 2:0. 

Zdálo se, že Dynamo ještě více po vstřelených brankách ožije, ale tlak po pár desítkách sekund rázem ustal. Českobudějovičtí fotbalisté v klidu drželi míč na svých kopačkách a kontrolovali průběh prvního poločasu. Nakonec však přidali ještě jeden gól a vyhnuli se tvrzení, že vedení 2:0 je pro tým to nejhorší. Jurdík dostal krásnou přihrávku za obránce Českého Krumlova, řítil se na Beránka zcela sám, velmi dobře si ale všiml nabíhajícího Lukáše Buchvaldka, jenž pohodlně zvýšil náskok Dynama.

Smíření s výsledkem vstoupili fotbalisté Slavoje do druhé poloviny pohárového duelu. Ani Budějovičtí se bezhlavě nehnali za dalšími góly, a tak se na trávníku nic zásadního nedělo. Z letargie vytrhl zápas svou střelou Wermke, na ni byl však Beránek připraven. V osmašedesáté minutě to podobně zkusil Hála, ani on ale domácího muže v rukavicích nenachytal.

Na čtvrtou branku Dynama stejně přišlo. U vápna se do odraženého balonu opřel Milan Jurdík a jeho střela se probila až do sítě domácího Krumlova. Po chvíli se znovu mohl činit Buchvaldek, pokus mu ale zneškodnil Beránek. Proti následné dorážce Hrice už  zasahovat nemusel, mířila hodně nad.

Tři minuty před koncem mohl Jurdík dokonat svůj hattrick, po souhře s Dvořákem však poslal míč mimo. Dynamo si tak zajistilo postup do dalšího kola MOL Cupu.

František Cipro (SK Dynamo České Budějovice): „Prvních pětadvacet minut jsme hráli špatně a trvalo nám, než jsme si zvykli na ten trochu pomalejší terén a na soupeře, který nastoupil zcela bez zábran. Krumlov si dokonce vytvořil dvě šance, a to jsem byl hodně nespokojený. Jak už to bývá, rozhodl první gól. Rychle jsme přidali druhý a pak se na naší hru už chvílemi dalo koukat.“

Jiří Svoboda (FK Slavoj Český Krumlov): „Od začátku jsme nehráli špatně, půl hodiny to byl vyrovnaný zápas. Soupeř si zprvu moc šancí nevypracoval, pak to ale zlomily dva inkasované góly a třetí branka do šatny utkání rozhodla. Druhý poločas byl bojovný, jenže našim hráčům docházely síly. Je znát kvalita a trénovanost ligistů, každopádně kluci se o to poprali a zabojovali. Někteří v životě nehráli před tolika diváky. Byl to pro ně i pro celý Krumlov zážitek, takový tým tady přece jen nehraje každý rok. Jenom škoda, že jsme nedali aspoň jeden gól, Svoboda k němu měl blízko. Pak by se utkání možná vyvinulo trochu jinak. Hosté vyhráli zaslouženě a přeji jim, aby postoupili do dalšího kola.“

FK Slavoj Český Krumlov - SK Dynamo České Budějovice 0:4 (0:3)

Branky: 28. a 70. Jurdík, 30. Funda, 44. Buchvaldek. ŽK: 0:1 (Lima). Rozhodčí: Ardeleanu - Kožár, Kotalík. Diváci: 740.

FK Slavoj Český Krumlov: Š.Beránek - Kabele, Klivanda, Dudák, M. Svoboda - Jakeš (70. Rozkošný), Novák, Wagner, Persán (82. Rytíř) - V. Beránek, P. Svoboda. Trenér Jiří Svoboda.

SK Dynamo České Budějovice: Hajdušek - Dvořák, Hric, Lima, Vaněk - Hála, Buchvaldek - Wermke (70. Benát), Jurdík, Funda (46. Pešek) - Linhart. Trenér František Cipro.

Foto Bramberka Nová

Štítky Český Krumlov, HC Dynamo Pardubice, MOL Cup, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, Milan Jurdík, Jiří Svoboda, Lima, Pavel Svoboda, František Cipro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlov vzdoroval necelou půlhodinu, Dynamo s přehledem postoupilo do 3. kola MOL Cupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.