Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Táborsko otočilo zápas ve Šluknovském výběžku

Loňský vicemistr FNL Slovan Varnsdorf stále čeká na první vítězství v letošním ročníku. V domácím prostředí nedokázal porazit FC MAS Táborsko a prohrál s ním 1:3.

Varnsdorfští měli přitom zápas dobře rozjetý. Od 12. minuty vedli gólem Tvarohy a v úvodu byli lepším týmem a branek mohli dát víc. Jenže skóre nenavýšili a Jihočeši se ve druhém poločasu začali vracet do zápasu. Pomohla střídání, která oživila jejich hru.

Gólový účet hostů začal psát Traoré, který pět minut po přestávce uplatnil svůj důraz a nadvakrát překonal Polcara. Vítězný gól zařídil Džafič, který využil nezištnou přihrávku Presla. V nastaveném čase stvrdil výhru Jihočechů třetím přesným zásahem opět Traoré, který si naběhl na přetažený centr a míč trefil k tyči. Táborsko si připsalo třetí výhru v sezoně a svým kombinačním fotbalem začíná opět strašit své soupeře.

„Jsem nadšený a šťastný jako blecha. Proč? Protože jsme zápas zvládli a ačkoli se nám úvod nevydařil, dokázali jsme se do něho vrátit a vývoj utkání otočit. Soupeř byl přitom velmi dobrý. Nezačali jsme podle mých představ a představ hráčů. Inkasovali jsme branku a do dvacáté minuty jsme mohli dostat čtyři. Nemohli bychom se divit. Soupeř na nás vlétnul a my jsme jeho nápor nezachytili. Naštěstí pro nás skončil poločas 1:0 v náš neprospěch. Pak jsme se začali dostávat do zápasu, začali jsme hrát naši hru. Ve druhém poločasu jsme přidali a byli jsme lepším týmem, i když i soupeř si vypracoval další šance. Za stavu 2:1 nás podržel brankář Toma. V utkání jsme dvakrát brzy střídali, měli jsme opět problém s odraženými balony ve středu pole. Potřebovali jsme změnu. Z pohledu výsledku se střídání povedla, ale zvednul se celý tým. Mám z toho radost. Soupeř se prezentoval kvalitním výkonem, hrál na vysoké úrovni. Nebyla to legrace nad ním zvítězit. Museli jsme si hodně máknout,“ věděl po utkání trenér Táborska Petr Frňka.

FK Varnsdorf - FC MAS Táborsko 1:3

Góly: 12. Tvaroha - 50. a 90. Traoré, 70. Džafič. ŽK: 3:3 (Porcal, Zieris, Juroška - Šiml, Sladký, Džafič). Rozhodčí: Adámková - Vitner, Melichar. Diváci: 852

FK Varnsdorf: Belaň - Porcal - Zieris, Kvída (77. Schubert), Juroška, Zbrožek, Tvaroha - Filip, Ondráček (66. Durděvič), Daníček - Chukwuma (58. Špaček), Jurča.

FC MAS Táborsko: Toma - Sladký, Cíferský, Mráz, Hanzlík - Šiml - Ciku (46. Džafič), Nešický (39. Traoré), Javorek, Presl (74. Kočí) - Slepička.

Napsal Luboš Dvořák

Štítky okres Tábor, Šluknovský výběžek, FK Varnsdorf, FC MAS Táborsko, Petr Frňka, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko otočilo zápas ve Šluknovském výběžku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.