Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Automatická závlaha zkvalitní fotbalové hřiště v Třeběticích

Novým zavlažovacím systémem vybavila obec Třebětice u Dačic své fotbalové hřiště. To slouží fotbalistům FK Sokol Třebětice i dalším aktivním lidem z obce a jejího okolí. Na pořízení automatické závlahy travnaté plochy přispěla Třeběticím Nadace ČEZ částkou v hodnotě 200 tisíc korun.

Doposud třebětičtí řešili zalévání trávníku pomocí několika kropicích hadic. „Automatický zavlažovací systém, se kterým mají pozitivní zkušenosti okolní týmy, s nimiž se při zápasech potkáváme, zlepší pravidelnost a rovnoměrnost zalévání trávy. Porost bude kvalitnější a podmínky stejné při trénincích i zápasech,“ uvedl starosta obce Jan Koutný.

Třebětice pořídily nový zavlažovací systém za 326 tisíc korun. Zhruba dvěma třetinami přispěla Nadace ČEZ, zbytek hradila obec z dotace za třetí místo v soutěži o vesnici roku 2014 v Jihočeském kraji. Místnímu Sokolu Třebětice, který se o výchovu mladých sportovců stará již 18 let, tak pomohla zkvalitnit zázemí pro desítky malých i velkých fotbalistů z třebětických A i B týmů a družstva přípravky.

Nadace ČEZ podpořila Třebětice v nákupu automatického zavlažování prostřednictvím grantového programu Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Každá obec by měla mít vlastní sportovní zázemí, kde by se její obyvatelé mohli věnovat zájmovým činnostem na čerstvém vzduchu. Řada z nich ale na jejich vybudování nemá dostatek prostředků, proto se jim v tom dlouhodobě snažíme pomáhat,“ sdělila Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Foto upload.wikimedia.org

Štítky zavlažování, ČEZ, fotbalové hřiště, Dačice, Jan Koutný, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Automatická závlaha zkvalitní fotbalové hřiště v Třeběticích  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.