Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Táborsko využilo hodinovou přesilovku a porazilo Třinec 5:1

Táborsko se rychle oklepalo po prohře ve Vlašimi, doma porazilo Třinec vysoko 5:1. Pomohla mu šedesátiminutová přesilovka, k níž došlo po faulu Janoščina na domácího Presla. Záložník Táborska unikal ve 30. minutě svému strážci, dostal se před něj, šel by sám na brankáře, ale ve vápně byl zezadu podražen. Červená a penalta. K ní se postavil Hanzlík a ten nedal Palečkovi šanci. Napsal tak průběžné skóre 2:1.

Jak k tomu došlo? Domácí museli zápas otáčet. V 17. minutě táborský Traoré technickou ranou orazítkoval tyčku a ve 22. minutě hosté využili Mrázova podklouznutí na půlící čáře. Po dobře sehraném brejku propálil Tomu urostlý slovenský útočník René Dedič. Naštěstí pro Táborsko bylo už za pět minut srovnáno. Petr Javorek si naskočil na lahůdkový centr Sladkého a hlavou nařídil změnu na časomíře. Do poločasu ještě proměnil nařízenou penaltu Aleš Hanzlík.

Jihočeský tým nenechal ve druhé půli nikoho na pochybách, kdo zvítězí. Ve 49. minutě napřáhl z dálky Petr Javorek a brankář Třince ve snaze míč vyrazit si povedenou střelu ztečoval do sítě. A za tři minuty si diváci na Soukeníku opět zakřičeli gól. Preslův centr z kategorie „na zlatém podnose“ dopravil do brány hlavou Miloslav Strnad, jehož výběr místa byl ukázkový. Vypadalo to, že domácí vyprovodí hosty do ocelového města hrozivým výpraskem, ale hra byla v dalších fázích rozkouskovaná i vinou střídání. Na hřiště přišel například sedmnáctiletý hráč Třince Samiec.

Pětici gólů Táborska završil v posledních vteřinách duelu opět Miloslav Strnad, který byl včas a na správném místě u nezištné přihrávky Džafiče – 5:1. Táborsko v utkání kralovalo, připsalo si pátou výhru a příště pojede bojovat do Znojma.

„Jsem rád, že jsme zase vyhráli. Měli jsme za sebou sérii, kdy naše hra nebyla špatná, ale měli jsme spíše špatné výsledky. Dnes to bylo jednoznačné utkání. Soupeř čekal na brejky a standardky a při jedné situaci využil podklouznutí Mráze ke vstřelení gólu na 0:1. To byla komplikace, ale naši hráči nakonec vše zvládli a zvítězili velkým rozdílem. Jsem spokojen s tím, že jsme dali větší počet gólů. Nastoupil stoper Mráz, který se vrátil po zranění. Neměl jsem dilema. Je to kapitán a pevná součást obrany. Máme tady stabilní stoperskou dvojici Mráz - Cíferský. Kuba Navrátil, který hrál ve Vlašimi, to ví, je připraven kdykoliv naskočit. Je to charakterní kluk a vše chápe. Není s tím problém. Míla Strnad dal dva góly. Je to typ hráče, který nerad sedí na lavičce. Podle mého názoru má jedno z nejlepších zakončení, jaké jsem kdy viděl. V tom je jeho síla. Je to rozený vítěz, kdykoliv nastoupí, chce strašně dát gól. On by se kvůli tomu přetrhl. Střílení branek je jeho džob a dělá ho výborně,“ řekl kouč Táborska Petr Frňka.

„Sehráli jsme tady nešťastné utkání. Porazili jsme se vlastně sami. Z první naší šance jsme šli do vedení, ale místo abychom vedení udrželi delší dobu a domácí znervózněli, nechali jsme je brzy vyrovnat. Pak přišel hloupý faul Janoščina, který mohl nechat Presla šanci dohrát. I kdyby ji proměnil, hráli bychom pořád v jedenácti. V deseti už to pro nás proti takovému soupeři, jakým je Táborsko, bylo složité. Nechtěli jsme přesto zalézt, naopak jsme chtěli hrát aktivně, ale přišel klíčový moment - gól ze třiceti metrů na 3:1. Tím pádem bylo po zápase. Jeli jsme sem překvapit, což se nám nepovedlo. Prohra 1:5 mě mrzí, někteří hráči mě zklamali. Za rozhodnutého stavu jsme na hřiště poslali několik mladých hráčů, kteří jsou pro nás příslibem do dalších zápasů,“ hodnotil trenér hostí Radim Nečas.

FC MAS Táborsko - FK Fotbal Třinec 5:1 (2:1)

Branky: 27. a 49. Javorek, 52. a 90. Strnad, 31. Hanzlík (pen.) - 22. Dedič. Rozhodčí: Nenadál - Koval, Kubr. ŽK: 3:0 (Hanzlík, Strnad, Nešický). ČK: 30. Janoščin (Třinec) Diváci: 412.

FC MAS Táborsko: Toma - Sladký, Cíferský, Mráz, Hanzlík - Šiml - Ciku (46. Džafič), Traoré, Javorek (66. Nešický), Presl (78. Dordič) - Strnad. Trenér Petr Frňka.

FK Fotbal Třinec: Paleček - Hloch, Čelůstka, Bedecs, Janoščin - Salachna (81. Kučera), Ceplák - Malcharek, Mozol (46. Teplý), Tomeček (59. Samiec) - Dedič. Trenér Radim Nečas.

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky okres Tábor, HC Oceláři Třinec, Aleš Hanzlík, Vlašim, Miloslav Strnad, Petr Javorek, René Dedič, FK Fotbal Třinec, Radim Nečas, Petr Frňka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko využilo hodinovou přesilovku a porazilo Třinec 5:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.