Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Výstava o historii fotbalu láká na zajímavé milníky

Po čtyři týdny se mohou nejen sportovní zájemci přijít podívat na ojedinělou výstavu o historii budějckého fotbalu. V DK Metropol je na panelech zobrazena kompletní historie včetně výstavy pohárů.

Výstava Fotbal pod Černou věží 1905 – 2015 bude přístupná až do 20. listopadu a na dvaatřiceti panelech zájemci naleznou historické milníky z českobudějovické kopané. „Výstava ukáže úplné počátky kopané ve městě sahající na konec 19. století. S tím spojené první kluby, vybudovaná a později zaniklá fotbalová hřiště i slavné okamžiky a hráče,“ říká jeden z autorů Michal Průcha.

Návštěvníky postupně provedeme jednotlivými milníky úctyhodných 110 let, které letos uplynuly od založení prvního klubu pod názvem AFK. Věříme, že dětem, mládeži i široké veřejnosti nabídneme zajímavou podívanou a přiblížíme kus historie našeho města,“ dodal s pozváním druhý spoluautor Zdeněk Zuntych.

Autoři výstavy mají v archivu přes 1 000 historických fotek, ze kterých vybrali na 70, které pro účely výstavy použili. Na výstavu se přišli při zahájení podívat také legendy budějcké kopané Miroslav Šerý, Ladislav Novák nebo Zdeněk Čadek. Součástí je také prosklená vitrína se starými poháry a různými artefakty jako portréty a medailony populárních českobudějovických hráčů (Josef Zeman, Jiří Němec, Karel Poborský nebo David Lafata).

„Oba autoři si zaslouží poděkování. Výstava je dobrý nápad a oživení minulosti. Věřím, že se na výstavu přijdou podívat i další známí fotbalisté a hlavně mládež,“ řekl předseda Okresního fotbalového svazu Jiří Kureš.

Štítky výstava, fotbal, historie, Černá věž, Dům kultury Metropol, Ladislav Novák, Karel Poborský, David Lafata, Jiří Němec, Josef Zeman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava o historii fotbalu láká na zajímavé milníky  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.