Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ze hřiště lídra tabulky Dynamo body nepřivezlo, padlo 1:3

Své dvanácté utkání jelo Dynamo odehrát na hřiště lídra Fotbalové národní ligy. Ačkoliv byla první půle vyrovnaná, jak do počtu gólů, tak do počtu šancí, ve druhém poločase domácí Znojmo zápas zlomilo, vstřelilo dvě branky a zvítězilo 3:1. Českobudějovičtí fotbalisté tak nebodovali naplno už devět zápasů v řadě.

V prvních minutách zápasu bylo aktivnější Znojmo, ale obrana hostů pracovala na výbornou. Nicméně první větší příležitost skončila gólem v síti Dynama. Šumbera rozehrál rohový kop na přední tyč, kam si naběhl Radek Mezlík a hlavičkou dostal balon za Křížka. O minutu později mohli jít domácí dokonce do dvougólového vedení. Stáňa našel Ledeckého, který ale z bezprostřední blízkosti minul. Po půl hodině hry se podařilo Dynamo vyrovnat. Nakopnutý balon před brankou žádný z domácích obránců neodvrátil, zmatku využil Milan Jurdík a vyrovnal. Vrátit vedení na stranu Znojemských mohl Ledecký, který si poradil s jedním z budějckých obránců, ale následnou střelu Křížek zlikvidoval. Ve 35. minutě mělo Dynamo obrovskou příležitost. Domácí brankář podklouzl, k balonu se dostal Vaněk, na kterého zívala úplně prázdná branka, ale nepochopitelně přestřelil. Poslední šanci prvního poločasu měl opět Ledecký, s jeho střelou si však Křížek poradil. První půle tak skončila smírně 1:1.

Začátek druhého poločasu vyšel domácím skvěle. Po pár sekundách dostal přihrávku před branku Šimon Šumbera a před Křížkem nezaváhal. Když utekla hodina hry, měl obrovskou šanci hostující Hájovský, ale Veselý ho skvěle vychytal. O minutu později střílel pěkně z voleje Hála, jenže jeho střela šla těsně nad. V 67. minutě vstřelili domácí už třetí branku. Žondra vyslal na Křížka tvrdou střelu, se kterou si hostující gólman ještě dokázal poradit, na následnou dorážku Bronislava Stáni byl však krátký. Dynamo se poté snažilo prokousat přes obranu Znojma, ta ale pracovala na výbornou. Domácí si do konce zápasu výsledek pohlídali, zvítězili 3:1 a upevnili si postavení na čele tabulky.

Další utkání sehraje Dynamo v pátek 6. listopadu. V 18 hodin začne na Střeleckém ostrově zápas s Pardubicemi.

1. SC Znojmo FK - SK Dynamo České Budějovice 3:1 (1:1)

Góly: 14. Mezlík, 46. Šumbera, 67. Stáňa - 30. Jurdík. ŽK: 1:4 (Odehnal - Hála, Novák, Hájovský, Linhart). Rozhodčí: Marek - Pelikán, Caletka. Diváci: 1507.

1. SC Znojmo FK: Veselý - Mezlík, Cihlář, Odehnal, Helísek - Šumbera, Nepožitek, Okleštěk (66. Nijre), Stáňa (80. Šamánek) - Žondra, Ledecký (89. Lapeš). Trenér Petr Uličný.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Novák, Hájovský, Funda, Karafiát, Vaněk - Benát, Hála, Wermke (78. Pešek) - Jurdík, Linhart. Trenér David Horejš.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky HC Dynamo Pardubice, Orli Znojmo, 2. česká fotbalová liga, Šimon Šumbera, Bronislav Stáňa, Radek Mezlík, Milan Jurdík, SK Dynamo České Budějovice, Petr Uličný, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze hřiště lídra tabulky Dynamo body nepřivezlo, padlo 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.