Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Fotbalová barbína? Ale kdeže. Vyhozené rameno ho nerozhodí

Málo vídanou věc předvedl stoper juniorského týmu SK Dynamo České Budějovice David Tomášek (na fotce č. 21) při utkání 15. kola Juniorské ligy na půdě Zbrojovky Brno. Při souboji mu soupeř vyhodil rameno. Místo cesty do nemocnice se ale Tomášek sám dal dohromady a zápas dohrál.

Dvanáct minut před koncem základní hrací doby za bezbrankového stavu mělo hostující Dynamo výhodu v podobě standardní situace. Po centru se snažil k míči dostat útočící David Tomášek, který z pozice stopera pomáhá týmů právě při centrech do vápna.

Kopali jsme roh a skákal jsem na hlavičku. V tom mě ale obránce prudce zatáhl za ruku, čímž mi rameno vyhodil,“ upřesnil Tomášek inkriminovaný moment. Hned cítil, že je zle a vydal se za postranní lajnu. „Nestalo se mi to poprvé, takže jsem věděl, jak na to a chtěl jsem si ho hned nahodit zpátky. Mám štěstí, že mi rameno nevypadává úplně.“

Tomášek si zranění „vyléčil“ sám bez asistence doktorů, které mávnutím ruky odvolal. „Jen jsem na to zatlačil a za chvíli to bylo zpátky,“ říká s úsměvem. Rozhodčí Petr Antoníček buď souboj neviděl, nebo ho nechtěl vidět. „Byl to ale jednoznačný faul, takže jsme měli kopat penaltu.“ Faulující soupeř se českobudějovickému hráči sám přišel po utkání omluvit. „Věřím, že to neudělal schválně.“

Utkání se hrálo na stadionu v Rosicích a několik desítek přihlížejících diváků rozhodně neviděli fotbalovou barbínu. Tomášek nepotvrdil, že fotbalisté jsou měkcí hráči a se zaťatými zuby se po krátké pauze do zápasu vrátil. „Bohužel jsme ale v závěru inkasovali a prohráli 0:1.

Zítra se Dynamo utká od 11 hodin v lákavém utkání na Složišti s pražskou Spartou. A snad i s Tomáškem v sestavě. „Favorita chceme potrápit. Rameno je v pohodě. Skoro už ho necítím. Budu ho muset ale více zpevnit.

Devatenáctiletý mladík už si okusil i seniorský fotbal v A-týmu, ze kterého ale kvůli své hlavě z kádru vypadl. „Přiznávám, že jsem to nezvládl psychicky. Stejnou chybu už bych neudělal. Jsem po zranění stehenního svalu a udělám vše, abych se mohl do A-týmu vrátit,“ říká Tomášek.

Štítky fotbal, David Tomášek, vykloubené rameno, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová barbína? Ale kdeže. Vyhozené rameno ho nerozhodí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.