Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Cipro není s gólmany spokojen, přichází plzeňský Daněk

Těsně před startem jarní části Gambrinus ligy se kádr A týmu prvoligového Dynama České Budějovice rozrostl o dalšího člena. Do jihočeského klubu přichází na hostování zkušený osmadvacetiletý brankář Viktorie Plzně Michal Daněk. Urostlý gólman, jenž má na svém kontě 114 zápasů v nejvyšší soutěži, si poprvé zachytal při včerejší neúspěšné generálce proti Jihlavě.

Fotbalistům Dynama se v defenzivě v průběhu letošní sezony nedaří. V Gambrinus lize jsou s dvaatřiceti inkasovanými góly nejhůře bránícím týmem a hodně branek obdrželi také v zimní přípravě. Během osmi přípravných duelů tým dostal celkem jedenadvacet gólů a čisté konto dokázal udržet pouze v utkání s divizním Českým Krumlovem. Čtyři góly nadělil Jihočechům Jablonec, německé Aue i rakouský Salzburg.

„Trenér František Cipro nebyl s výkony dosavadní brankářské dvojice Křížek – Delač zcela spokojený, a proto se vedení klubu rozhodlo přivést na hostování zkušeného ligového brankáře Michala Daňka. Ten by se měl okamžitě zařadit do základní sestavy týmu,“ řekl před pondělní generálkou s Jihlavou, kdy si Daněk poprvé zachytal ve svém novém působišti, obchodní a marketingový manažer Dynama Radim Šupka.

Zdroj foto: www.fcviktoria.cz
Napsal Aleš Strouha, www.dynamocb.cz

Štítky Michal Daněk, František Cipro, 1. česká fotbalová liga, FC Vysočina Jihlava, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, FK Baumit Jablonec, FC Red Bull Salzburg, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cipro není s gólmany spokojen, přichází plzeňský Daněk  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.