Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Druholigový kádr Dynama se začíná rýsovat

Vedení fotbalového Dynama dále pracuje na posílení A týmu pro jarní část sezony a během posledního týdne přivedlo hned čtveřici nových tváří. Dvě posily dokonce nastoupily už ve víkendovém přípravném zápase proti Slovácku, kdy duel skončil smírně 1:1.

Do startu Fotbalové národní ligy zbývá čtrnáct dní a po zranění kapitána Pavla Haška (zlomenina holenní i lýtkové kosti) muselo Dynamo narychlo shánět nového obránce. Pravý kraj obrany by měl vyztužit Martin Hála ze Sigmy Olomouc. Kluby se dohodly na půlročním hostování.

Dalším z cílů vedení klubu bylo získat nového brankáře - a to se povedlo. Také smlouvu o půlročním hostování na jihu Čech podepsal čtyřiadvacetiletý gólman Michal Bárta, který začal letošní sezonu jako brankářská jednička Baníku Ostrava. Po nepovedeném vstupu týmu do sezony ale o své místo přišel a během zimy se stal pro Baník nepotřebným.

Do Bohemians Praha byl zároveň uvolněn na hostování brankář Michal Daněk. K ukončení spolupráce došlo se záložníkem Pavolem Poliačkem a na hostování do Frýdku-Místku odešel Martin Jasanský. „Tyto změny jsou výsledkem zimní přípravy,“ vysvětlil sportovní manažer Martin Vozábal.

Další zajímavá posila by měla dorazit z pražské Slavie. Ofenzivní sílu budějckého celku má posílit dvacetiletý záložník Martin Hurka. S týmem se nově připravuje také Zdeněk Koukal z Plzně.

Zápasový program Dynama

Po sobotním duelu se Slováckem, kdy k remíze 1:1 přispěl gólovou trefou Ondřej Herzán, čeká na fotbalisty Dynama derby s Táborskem. Předposlední přípravné utkání se odehraje dnes od 14 hodin na Složišti.

1. FC Slovácko - SK Dynamo Č. Budějovice 1:1 (0:1)

Branky: 53. Došek - 29. Herzán. ŽK: 0:3 (J. Hála, Kalod, Brunclík). Rozhodčí: Tomanec.

Sestava Dynama: Bárta - M. Hála, Kalod, Deli, Machovec (75. Novák) - Benát (34. J. Hála), Brunclík, Herzán - Klesa, Linhart (69. Chmelo), Funda (59. Hanzlík). Trenér Luboš Urban.

Své účinkování v zimní přípravě zakončí Dynamo generálkou proti Viktorii Žižkov. Jihočeši nastoupí proti Pražanům v pátek 28. února od 18 hodin na Střeleckém ostrově.

Pak už je na programu ostré utkání Fotbalové národní ligy, Dynamo se představí v pátek 7. března od 18. hodiny na půdě Varnsdorfu.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, zimní příprava, noví hráči, start ligy, 1. FC Slovácko, Martin Hála, Ondřej Herzán, 2. česká fotbalová liga, FC Baník Ostrava, Michal Bárta, SK Sigma Olomouc, Pavel Hašek, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druholigový kádr Dynama se začíná rýsovat  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.