Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamácká rošáda: Čtyři hráči v áčku skončili

Vedení fotbalového klubu SK Dynamo České Budějovice po třech prohrách v řadě za sebou přistoupilo k několika změnám jak v kompetencích trenérů, tak i v kádru druholigového A týmu. Část hráčů prvního mužstva byla přesunuta do juniorky, Jihočeši navíc jednají o posilách.

Z ligového mužstva odešel Marek Hovorka, který se po dohodě s klubem rozhodl ukončit na jihu Čech smlouvu a hledá si angažmá.

Dnes v týmu skončil také Aziz Ibragimov, který odešel do FK Bohemians Praha na hostování do konce sezony. Vedení klubu má však možnost tohoto ofenzivního záložníka v případě potřeby stáhnout během zimní přestávky hráče zpět do kádru.

Kromě těchto odchodů byli do juniorského B týmu přeřazeni Václav Ježdík a Vladimír Dobal.

Novinkou také je, že rezervní tým, hrající Českou fotbalovou ligu v barvách Strakonic, povede nově jako hlavní trenér Pavel Malura, aby byla větší provázanost mezi áčkem a béčkem. Dosavadní kouč Jiří Lerch se stává asistentem.

Vzhledem k nevýrazným výkonům a špatným výsledkům jedná vedení klubu i o posílení kádru. Prvním novým hráčem týmu bude ofenzivně laděný záložník Martin Vyskočil (30), který naposledy působil ve slovenské Trnavě.

Pro fanoušky Dynama se rozhodně nejedná o neznámého fotbalistu. V jarní části sezony 2004/05 totiž na jihu Čech půl roku hostoval ze Sigmy Olomouc.

Vedení klubu také jednalo s celkem MAS Táborsko o možném příchodu Jana Šimáka. K dohodě ale nedošlo a klub se tak na přestupovém trhu poohlíží po jiných hráčích.

„Prioritou je pro nás získat posily do zálohy. Právě tam cítíme v našem týmu největší rezervy,“ říká sportovní manažer Dynama Martin Vozábal.

Už v minulém týmu byl do kádru zařazen jednadvacetiletý stoper Simon Deli z Pobřeží slonoviny, který do Budějc přišel na hostování ze Sparty Praha.

Tisková zpráva

Štítky SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Česko, Bohemians 1905, Aziz Ibragimov, Marek Hovorka, Česká fotbalová liga, Václav Ježdík, Pavel Malura, Jiří Lerch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamácká rošáda: Čtyři hráči v áčku skončili  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.