Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dynamo bude na jaře bojovat o postup do první ligy

Postup do Gambrinus ligy! Nic jiného fotbalisté Dynama České Budějovice před startem jarní části sezony neberou. Pod vedením nového trenéra Luboše Urbana a s notně omlazeným kádrem je ale nečeká nic snadného. V poločase Fotbalové národní ligy jsou pátí, na druhé Táborsko ztrácí pět bodů.

„Náš cíl se nemění. Od začátku sezony jdeme za postupem. Přestože rozpočet klubu jsme ve druhé lize museli snížit o zhruba deset milionů korun, nikomu nic nedlužíme a jsou vypsány i cílové odměny,“ uvedl při středeční tiskové konferenci generální manažer Dynama České Budějovice Karel Poborský.

Přípravu absolvovali Jihočeši v domácím prostředí na Složišti. Nahrávalo jim teplé počasí, tudíž nemuseli nikam cestovat a mohli brzy využívat přírodní trávník.

„Celkem jsme sehráli dvanáct přípravných utkání - pětkrát jsme vyhráli, pětkrát remizovali a dvakrát prohráli. Trochu nás netěšil zdravotní stav hráčů. V poslední době navíc v kabině řádí viróza, a tak někteří hráči nejsou ve stoprocentní kondici. Přeji si, aby se do pátku jejich stav zlepšil, a proti Varnsdorfu jsme nastoupili v plné síle,“ uvedl nový hlavní trenér Dynama Luboš Urban.

Během zimní přestávky doznal kádr největšího jihočeského klubu mnoha změn. Odešli zkušený Lukáš Jarolím a Poliaček, v Bohemians Praha bude hostovat gólman Daněk, do rakouského Zwettlu zamířil Němec a hostování skončilo Vyskočilovi. Kapitána Haška navíc vyřadila ze hry dvojitá zlomenina nohy.

Na soupisce se ale objevilo hned jedenáct nových jmen. Kromě klubových mladíků Tomáška, Fundy, Jana Hály a Helda, kteří byli přeřazeni do kádru A týmu z dorostu, Kaduly z juniorky a brankáře Hajduška, jenž se vrátil z hostování na Žižkově, budou na jihu Čech nově působit gólman Bárta, obránce Martin Hála, záložníci Brunclík, Hurka a nový kapitán týmu Herzán.

„Podařilo se nám zkvalitnit střed zálohy a doufám, že právě z toho budeme těžit nejvíce. Troufám si říct, že jsme lepším týmem, než před půl rokem. Mužstvo je vyvážené, očekávám od něj mnohem víc agresivity. Jedna věc ale samozřejmě je, jak to cítíme my od stolu, na hřišti to pak může být jiné. Potřebujeme, aby kluci to, co mají natrénováno, přenesli do zápasu,“ řekl ještě Karel Poborský.

Karel Poborský odpovídal online na dotazy čtenářů Budějcké Drbny

Českobudějovický kouč ví, že v pátek (výkop v 18 hodin) čeká jeho svěřence proti Varnsdorfu domácí duel doslova o šest bodů. Proti sobě totiž nastoupí pátý tým proti třetímu. „Potřebujeme ten zápas zvládnout. Po dlouhé zimní přípravě nebývají tyto duely moc koukatelné, ale důležitější je výsledek. Chceme podat kvalitní výkon a vyhrát,“ má jasno Urban.

Sestava na páteční duel proti Varnsdorfu se již krystalizuje. „Zbývá doplnit jedno nebo dvě místa. Několik postů je ale hodně vyrovnaných. Nakonec převáží hledisko, že hrajeme doma, chceme předvést agresivní fotbal a vytvořit si tlak. Rozhodovat budou standardky. Hráčům nominaci oznámíme až na čtvrtečním tréninku,“ potvrdil na závěr hlavní kouč Dynama.

SK Dynamo České Budějovice - jaro 2013/2014

Brankáři: Michal Bárta (1989), Kamil Hajdušek (1994), Zdeněk Křížek (1983).

Obránci: Simon Deli (1991), Aleš Dvořák (1991), Jiří Funda (1995), Martin Hála (1992), Aleš Hanzlík (1987), Roman Lengyel (1978), Jaroslav Machovec (1986), Pavel Novák (1989), David Tomášek (1996).

Záložníci: Petr Benát (1980), David Brunclík (1985), Jan Hála (1996), Ondřej Herzán (1981), Martin Hurka (1993), Jindřich Kadula (1994), Michal Klesa (1983), Roman Wermke (1994).

Útočníci: Martin Held (1995), Rastislav Chmelo (1990), Richard Kalod (1984), Zdeněk Linhart (1994)

Realizační tým: Martin Vozábal (sportovní manažer), Luboš Urban (hlavní trenér), Pavol Švantner (trenér brankářů), Radomil Procházka ml. (kustod), Jiří Rotbauer (masér), MUDr. Martin Scheichl, MUDr. Martin Held (lékaři), Tomáš Skrbek (fyzioterapeut).

Změny v kádru

Příchody: Kamil Hajdušek (návrat z hostování ve Viktorii Žižkov), Michal Bárta, Martin Hála (oba hostování ze Sigmy Olomouc), David Tomášek, Jiří Funda, Jan Hála, Martin Held (přeřazení z dorostu Dynama), David Brunclík (hostování z Mladé Boleslavi), Ondřej Herzán (přestup), Jindřich Kadula (přeřazení z juniorského týmu Dynama), Martin Hurka (hostování ze Slavie Praha).

Odchody: Michal Daněk (hostování v Bohemians Praha), Lukáš Jarolím, Pavol Poliaček (konec smlouvy), Martin Vyskočil (konec hostování z FC Spartak Trnava), František Němec (hostování v SC Zwettl).

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, jarní část sezony, postup do Gambrinus ligy, Luboš Urban, trenér, 1. česká fotbalová liga, 2. česká fotbalová liga, okres Tábor, Martin Held, Karel Poborský, FK Varnsdorf, Ondřej Herzán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo bude na jaře bojovat o postup do první ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.