Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Dynamo doplňuje kádr dalším sešívaným fotbalistou

Vedení fotbalového klubu Dynamo České Budějovice muselo zareagovat na zranění dvou hráčů základní sestavy a před sobotním zápasem s Teplicemi narychlo shání posily. Prvním hráčem, který bude trenérům nově k dispozici, je ofenzivně ladění záložník nebo útočník Jan Vošahlík.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední nová tvář. Přichází písecký slávista Koreš

Pětadvacetiletý hráč bude na jihu Čech hostovat ze Slavie do konce kalendářního roku. „V prvním zápase sezony zraněním Kaloda a Herzána nastala mimořádná situace, na kterou jsme museli zareagovat. Museli jsme udělat vše pro to, abychom tým posílili, protože když by nikdo nepřišel, tak bychom hodně oslabili. Honza Vošahlík může hrát na hrotu útoku a zároveň může alternovat i na jiných místech sestavy. Trenér Luboš Urban ho v minulosti vedl v Bohemians Praha, takže ho dobře zná. Vošahlík je zkušený ligový hráč a věřím, že nám ve spojení s Michalem Škodou a Zdeňkem Linhartem pomůže do zimy vynahradit absenci Ríši Kaloda,“ říká sportovní manažer Martin Vozábal.

ČTETĚ TAKÉ: Zranění vyřadila dvě opory, klub za ně hledá náhradu

Jan Vošahlík s fotbalem začínal v rodné Příbrami, odkud ve třinácti letech odešel do Slavie Praha. Rychle se ale vrátil do Příbrami, kde se postupně probojoval až na soupisku A týmu. Na přelomu sezony 2006/2007 přestoupil do Jablonce, odkud se vydával na hostování do Čáslavi, Bohemians Praha a Slavie. Pravidelně hrál první ligu, ve které má na kontě k dnešnímu dni 168 startů a 14 vstřelených branek. V loňské ligové sezoně hrál za Slavii, kde nastoupil do deseti zápasů.

Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice se tak rozrostl o dalšího hráče. Vedení navíc jedná o příchodu jednoho dalšího fotbalisty, který by mohl být trenérům k dispozici také hned v sobotu v utkání 2. kola Synot ligy na hřišti Teplic.

Napsal Aleš Strouha
Tisková zpráva

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Jan Vošahlík, hostování, SK Slavia Praha, úraz, FK Teplice, Bohemians 1905, 1. FK Příbram, Česko, Luboš Urban, fotbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo doplňuje kádr dalším sešívaným fotbalistou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.