Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo dostalo od mistra ligy čtyřgólový výprask

Dvaadvacáté kolo první fotbalové Gambrinus ligy ukončilo jarní neporazitelnost budějckého Dynama. Svěřenci kouče Cipra se nepředstavili v plzeňské Doosan Areně v tom nejlepším světle a prohráli vysoko 0:4. Dva góly však neměly být podle mnohých uznány, proto se k celé situaci po zápase vyjádřil předseda představenstva klubu Karel Poborský.

„Jako předseda představenstva SK Dynamo České Budějovice musím za náš klub vyjádřit hluboké znepokojení nad včerejším výkonem rozhodčích v našem televizním zápase s Viktorií Plzeň. Druhý a třetí gól byly podle mého názoru skutečně neregulérní, ale během celého zápasu bychom našli i další situace, které byly posouzeny sporně,“ uvedl Karel Poborský.

„V žádném případě nechceme vytvářet nějaký hon na rozhodčí a podávat stížnosti. Jsem přesvědčen, že to plně spadá do dikce komice rozhodčích a její předsedkyně paní Dagmar Damkové, ve kterou máme jako klub plnou důvěru, a která doposud posuzovala výkony rozhodčích velmi dobře,“ dodává předseda představenstva jihočeského klubu.

Zároveň bývalý reprezentant České republiky přidává i kritiku do vlastních řad: „V každém případě musíme být ale také sebekritičtí a přiznat si, že výkon našeho týmu nebyl dobrý a utkání jsme si prohráli především sami. Tímto se budeme určitě také zabývat a přijmeme taková opatření, abychom podobný výkon již nezopakovali a v nedělním domácím zápase s Hradcem Králové výkonem potěšili naše fanoušky a udělali další významný krok k záchraně klubu,“ slibuje Poborský.

FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice 4:0 (2:0)

Branky: 35. a 80. Darida, 36. Bakoš, 81. Ďuriš. ŽK: 1:3 (Darida – Javorek, Řezníček, Krajčík). Rozhodčí: Královec – Kocián, Hájek. Střely na bránu: 6:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 9:11. Diváci: 6751.

Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Čišovský (85. Hájovský), Ševinský, Limberský – Petržela (82. Wágner), Horváth, Kolář, Darida, Pilař – Bakoš (74. Ďuriš). Trenér Pavel Vrba.

Dynamo: Delač – Krajčík, Řepka, Lengyel, Machovec – Novák (71. Němec) – Klesa, Otepka, Javorek, Sandro (64. Kadula) – Řezníček (84. Linhart). Trenér František Cipro.

Foto: Roman Turovský

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Karel Poborský, předseda představenstva, František Cipro, 1. česká fotbalová liga, FC Viktoria Plzeň, Stadion města Plzně, Pavel Vrba, Dagmar Damková, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo dostalo od mistra ligy čtyřgólový výprask  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.