Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dynamo excelovalo v Karviné a slaví cennou výhru

Teprve druhý venkovní triumf ve Fotbalové národní lize slaví hráči budějckého Dynama. Výhru 1:2 urvali na hřišti více než čtyři sta kilometrů vzdálené Karviné. O branky Jihočechů se postarali fotbalisté, kteří se v dosavadním průběhu druhé ligy gólově trápili - Richard Kalod a Martin Vyskočil.

Budějčáci cestovali do Slezska s vědomím, že je čeká nesmírně těžké utkání. Domácí totiž figurovali v tabulce na druhém místě se ztrátou jediného bodu na vedoucí Hradec Králové.

Možná zásadní pro další vývoj zápasu byla neproměněná šance karvinského Mišinského, který sedm sekund od výkopu překopl Křížkovu branku. Budějcký gólman se proti stejnému hráči zanedlouho vytáhl a jeho přízemný střelu vyrazil.

Po necelých dvaceti minutách se o slovo přihlásilo i Dynamo, kombinace Vyskočila s Linhartem ale skončila na domácím záložníkovi Vaňkovi. Zato ve 37. minutě už byli Jihočeši úspěšní. Hottek špatně rozehrál, míče se ujal Richard Kalod a poslal mužstvo zpod Černé věže do vedení.

Karvinský středopolař Hottek zřejmě neměl svůj den a deset minut po přestávce namazal dalšímu hráči soupeře. Martin Vyskočil toho dokonale využil a Dynamo díky jeho tvrdé střele vedlo 0:2. Domácí kouč na opakovaný kiks svého svěřence zareagoval okamžitým střídáním.

Favorizované Karviné se přesto podařilo snížit, když Křížkem nešťastně vyraženou střelu dorazil do sítě David Mikula. Jenže to bylo od domácích všechno, naopak do závěrečného hvizdu ještě mohli inkasovat z kopačky Machovce, jehož střela se odrazila od břevna jen na brankovou čáru.

Dynamo po zásluze vyhrálo v Karviné 1:2 a připsalo si do tabulky Fotbalové národní ligy nesmírně cenné tři body, které mužstvo s ambicemi na postup zpátky do Gambrinus ligy katapultovaly po 13. kole na čtvrté místo. Triumf je o to cennější, že Karviná na vlastním hřišti prohrála naposledy před 14 měsíci!

V pátek 1. listopadu se Jihočeši naposledy v tomto roce představí pod Vodárenskou věží. Na Střelecký ostrov dorazí zatím nepříliš úspěšná Vlašim, která ale včera dokázala porazit silné Ústí nad Labem.

MFK OKD Karviná - SK Dynamo České Budějovice 1:2 (0:1)

Branky: 68. Mikula - 37. Kalod, 55. Vyskočil. ŽK: 4:4 (Vaněk, Mikula, Hoffmann, Eismann - Kalod, Klesa, Vyskočil, Lengyel). Rozhodčí: Orel - Kubr, Vaňkát. Diváci: 1726.

Karviná: Pindroch - Hoffmann, Mikula, Jovanovič, Knötig - Vaněk (73. Limanovský), Hottek (56. Pavelka) - Gonda, Vladavič (82. Fiala), Eismann - Mišinský. Trenér Josef Mazura.

Dynamo: Křížek - Hašek, Lengyel, Deli, Hanzlík - Vyskočil, Benát (74. Machovec), L. Jarolím, Klesa (86. Novák) - Linhart (74. Chmelo), Kalod. Trenér Pavel Hoftych.

Pořadí FNL 2013/2014 po 13. kole: 1. Hradec Králové, 2. Karviná, 3. Táborsko, 4. DYNAMO, 5. Ústí nad Labem, 6. Varnsdorf, 7. Sokolov, 8. Žižkov, 9. Pardubice, 10. Most, 11. Frýdek-Místek, 12. Třinec, 13. Vlašim, 14. Zlín, 15. Bohemians Praha, 16. Vltavín.

Štítky fotbal, MFK OKD Karviná, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 13. kolo, MFK Karviná, Martin Vyskočil, Richard Kalod, David Mikula, FC Hradec Králové, FK Ústí nad Labem, Vlašim, 1. česká fotbalová liga, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo excelovalo v Karviné a slaví cennou výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.