Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dynamo mohlo být druhé, vyhraný zápas ale ztratilo

Fotbalisté budějckého Dynama prohráli ve 2. kole Gambrinus ligy na půdě Mladé Boleslavi 2:3, přitom po poločase vedli 2:0 a měli blízko k bodovému zisku. Odstrašující příklad ze zápasu Slavie s Jihlavou, kdy hráči z Vysočiny vedli v Edenu 3:0 a utkání nakonec skončilo remízou, si však Jihočeši nevzali k srdci a Boleslav skvělým druhým poločasem dokázala stav otočit.

Zápas začali lépe hráči z jihu Čech, kteří měli již ve 3. minutě výhodu prvního rohu. Brankář Šeda ale zůstal bez práce. Další náznak útočné akce mělo Dynamo o tři minuty později. Ani tentokráte nemusel domácí gólman zasahovat. Mladá Boleslav mohla poprvé zahrozit v 11. minutě, kdy kopal roh Šírl. Po rozehrání střílel do klubka těl Táborský.

Dynamo cítilo po dobrém úvodu šanci a snažilo se o rychlé kontry. Po jednom z nich využil zaváhání obrany Miroslav Marković. Běžel sám na brankáře Šedu, který čekal střelu, Marković mu ale zkušeně udělal kličku a střelou do prázdné branky poslal Dynamo do vedení - 0:1!

Hned o dvě minuty později bylo Dynamo blízko další brance. A opět ji mohl dát Marković. Klesa se dostal na pravé straně do vápna a střílenou přihrávkou chtěl buď dát gól, anebo přihrát. Prudký míč nakonec v brance neskončil a bohužel pro Dynamo chyběl Markovićovi k dorážce jeden krok navíc.

Boleslav mohla vyrovnat v 17. minutě, ve které podběhl centr Daněk a míč měl na noze překvapený Kúdela. Balon ale do branky nasměrovat nedokázal. Ve 24. minutě vybojoval roh Sandro, a i když z rohu Jihočeši nezakončili, tak si vysloužili potlesk několika fanoušků Dynama, kteří na zápas dorazili.

České Budějovice stále hrály aktivně do brejků a snažily se o rychlé napadání. Ve 35. minutě se míč dostal k Šedovi, který ale pod nátlakem Otepky špatně rozehrál a dal míč jen na nohu Miroslava Markoviće, který téměř z půlky hřiště trefil prázdnou branku - 0:2!

O poločase domácí střídali, kdy Ščuka nahradil Sivrić. I ve druhém poločase pokračoval trend z první půlky a další gól padl v 57. minutě. Tentokrát se radovali domácí hráči. Boleslav měla standardní situaci, kterou zahrával Jakub Mareš a naštěstí pro domácí tým budějovická zeď tečovala jeho střelu do protipohybu brankáře Daňka - 1:2!

Bohužel pro Dynamo bylo brzy po snížení vyrovnáno. Levačkou se zpoza vápna trefil přesně k tyči novic Matej Sivrić - 2:2! Boleslav byla samozřejmě nabuzená a měla další tlak. Výsledkem byla Bořilova hlavička těsně vedle tyče. V 79. minutě kopalo Dynamo po faulu na Hudsona standardní situaci, po které hlavičkoval nebezpečně Novák. Bohužel pro Dynamo jen těsně vedle pravé tyče.

Poté ale platilo známé nepsané pravidlo nedáš - dostaneš. Z protiútoku dokonal obrat svým druhým gólem Matej Sivrić, který se trefil pěknou technickou střelou na vzdálenější tyč - 3:2! V poslední desetiminutovce Jihočeši nedokázali vyrovnat a po výborném prvním poločase nakonec odjeli bez bodu.

V případě vítězství by navíc svěřencům trenéra Františka Cipra patřila druhá příčka tabulky hned za mistrovským Slovanem Liberec.

FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (0:2)

Branky: 60. a 81. Sivrić, 57. Mareš - 12. a 35. Marković. ŽK: 2:2 (Táborský, Johana – Rýdel, Lengyel). Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Jiřík. Střely na bránu: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:14. Diváci: 2863.

Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Zbrožek, Johana, Šírl - Táborský (80. Brunclík), Kúdela, Ščuk (46. Sivrić), Mareš - Nešpor (70. Kysela), Ondřejka. Trenér Miroslav Koubek.

Dynamo: Daněk - Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík - Klesa (83. Němec), Rakovan (68. Hudson), Otepka, Rýdel (75. Halama), Sandro - Marković. Trenér František Cipro.

Napsal Michal Heřman, www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, Gambrinus liga, FK Mladá Boleslav, Dynamo České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, BK Mladá Boleslav, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Miroslav Marković, SK Slavia Praha, 1. česká fotbalová liga, Matej Sivrić, Stadion Eden, Jakub Mar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo mohlo být druhé, vyhraný zápas ale ztratilo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.