Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dynamo opět v oslabení bodovalo, tentokrát v Jablonci

Po sobotním večeru mohou být budějčtí sportovní příznivci spokojeni. Nejenom že hokejisté Motoru porazili před domácím publikem Kladno 2:0, ale ze severu Čech veze úspěch i skvadra Luboše Urbana. V Jablonci vyválčila bod za bezbrankovou remízu.

Duel s klubem šéfa ČMFS byl pikantní pro Jana Vošahlíka, který ještě v uplynulé sezoně nastupoval v zeleném dresu. Moc dlouho si jej ale neužil. Onen klíčový moment přišel až po dvou pokusech Tomáše Juna z páté minuty, jíž musela zablokovat obrana Dynama.

Budějcký forvard si první žlutou kaňku připsal ve 12. minutě, kdy musel zastavit unikajícího domácího levého beka Nováka. Tři minuty nato přišel faul číslo dvě, který pro Vošahlíka znamenal hodně brzký odchod do jabloneckých sprch. Měl ještě štěstí v tom, že nedovolený zákrok přišel před vlastním pokutovým územím.

Severočeši se ale s početní výhodou nedokázali popasovat. Utkání mělo dlouhou dobu mdlý projev a i Dynamo o sobě občas dávalo vědět. Ani jeden z týmů však nic vážného nepředvedl. Ve 40. minutě sice měl na hlavě vedoucí branku Rossi, jenže balon neusměrnil mezi tři tyče Křížkovy branky.

Druhý poločas se v úvodu nijak zásadně nelišil. Změnil to až v šedesáté minutě Pospíšil, který chtěl tvrdou ranou překonat Křížka. Ten ale potvrdil, že je stálicí ve svatyni Dynama a vytěsnil pumelici mimo. Za další tři minuty měl i trochu štěstí, když Doležalova rána mířila nad břevno.

V 74. minutě již musel míči nad horní tyč pomoci budějcký muž s rukavicemi. Opět hlavičkoval Rossi, tentokrát daleko přesněji a Křížek se hodně zapotil. Poslední velkou šanci měl Jablonec pět minut před koncem základní hrací doby. Svou střelu ale Čížek prohnal pouze kolem tyče branky Dynama. Utkání tak nepoznalo svého vítěze.

Černobílí nastoupí ke svému dalšímu ligovému duelu v sobotu od 14 hodin na Střeleckém ostrově proti Příbrami, se kterou do jihočeské metropole určitě dorazí i kontroverzní postava českého fotbalu Roman Rogoz.

FK Baumit Jablonec - SK Dynamo České Budějovice 0:0 

ŽK: 1:4 (Čížek - Vošahlík 2, Novák, Klesa). ČK: 0:1 (15. Vošahlík). Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Kubr. Diváci: 3785.

FK Baumit Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Kysela, Novák - Kopic, Hübschman, Mingazov (64. Crnkič), Rossi, Pospíšil (77. Čížek) - Jun (58. Doležal). Trenér Jaroslav Šilhavý.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Novák, Lengyel, Machovec - Vošahlík, Benát (85. Hanzlík), Volešák (79. Brunclík), Herzán, Hora - Linhart (65. Kalod). Trenér Luboš Urban.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Jablonec, Synot liga, Jan Vošahlík, Zdeněk Křížek, FK Baumit Jablonec, Luboš Urban, SK Kladno, Česko, Tomáš Jun, Fotbalová asociace České republiky, 1. FK Příbram, Jaroslav Šilhavý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo opět v oslabení bodovalo, tentokrát v Jablonci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.