Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dynamo otočilo zápas v samém závěru a bere všechny body

Skvělý obrat předvedlo českobudějovické Dynamo v utkání 20. kola Fotbalové národní ligy proti Ústí nad Labem. V přímém souboji s tabulkovým soupeřem byli většinu hrací doby lepší domácí, jenže poslední čtvrthodina Jihočechům vyšla a dvěma brankami dokázali nepříznivé skóre otočit.

Severočechům vyšel začátek a za sedm minut mohl poslat Armu do vedení Martin Smola. Opětovný důraz ve vápně se stejnému hráči vyplatil a ve 22. minutě Ústí nad Labem díky němu nakročilo k bodovému zisku - 1:0.

Inkasovaná branka Jihočechy nabudila ke zlepšenému výkonu a hned po prvním gólu se hnal na ústeckého gólmana Nováka sám Benát. Muž hájící tři tyče domácího mužstva přesto zkušeného budějckého záložníka vychytal.

Hned v úvodu druhého poločasu mělo Dynamo dvě obrovské šance. Bohužel jak Kalod, tak ani Machovec ale nebyli úspěšní. S přibývajícími minutami stoupal tlak Budějčáků a v 71. minutě měl vyrovnání na hlavě Linhart. Balon zastavil Novák až na brankové čáře.

Za chvíli však zásluhou hostujícího Martina Hály stejně udeřilo. To na světelné tabuli svítila 77. minuta a skóre bylo vyrovnané 1:1. Svou jízdu za třemi body završilo Dynamo dvě minuty před koncem, kdy se při nepřehledné situaci v šestnáctce dotkl jako poslední míče Zdeněk Linhart - 1:2.

České Budějovice tak vezou z Ústí nad Labem tři body, Severočechy přeskakují v tabulce a pojišťují si příslušnost ke špičce soutěže, která se popere o postup do Gambrinus ligy. Další zápas čeká černo-bílé v pátek 4. dubna na Střeleckém ostrově, kam přijede předposlední Loko Vltavín.

FK Ústí nad Labem - SK Dynamo České Budějovice 1:2 (1:0)

Branky: 22. Smola - 77. M. Hála, 88. Linhart. ŽK: 0:3 (Chmelo, Hanzlík, Benát). Rozhodčí: Lerch - Kříž, Pilný. Diváci: 852.

FK Ústí nad Labem: R. Novák - Valenta, Martykán, Vaněk, Zeman - Peterka, Králík (59. Jursa), Rilke - Leibl (68. Pavlata), Veverka (82. Teplý), Smola. Trenér Lukáš Přerost.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, Deli, Machovec - Benát, Brunclík, Herzán (46. J. Hála) - Chmelo (35. Linhart, 90. P. Novák), Kalod, Hanzlík. Trenér Luboš Urban.

Štítky fotbal, FK Ústí nad Labem, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 20. kolo, HC Dynamo Pardubice, 2. česká fotbalová liga, Zdeněk Linhart, Martin Hála, 1. česká fotbalová liga, FK Loko Vltavín, Luboš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo otočilo zápas v samém závěru a bere všechny body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.