Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Dynamo povede Miroslav Soukup!

Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice, má od dnešního dne nového hlavního trenéra. Stal se jím zkušený šestačtyřicetiletý kouč Miroslav Soukup, který naposledy vedl prvoligový celek 1. FC Slovácko.

Trenér Miroslav Soukup (*13. listopadu 1965) je rodákem z jihočeských Prachatic. Během hráčské kariéry nastupoval sice pouze za Prachatice a TV Freyung, velké jméno si udělal ale jako trenér.

Přes trénování mládežnických týmů v Českých Budějovicích a Brně se dostal až do reprezentace, kde vedl národní týmu U18, U19 a U20. S reprezentací dvacetiletých se výrazně prosadil na mistrovství světa, kde v roce 2007 český národní tým skončil senzačně druhý.

Od léta 2008 vedl dokonce egyptský národní tým kategorie U20, se kterým také dosáhl solidního úspěchu v podobě osmifinále MS v roce 2009. Od ledna 2010, pak působil u celku 1. FC Slovácko, kde nejprve figuroval jako sportovní ředitel a následně také jako hlavní trenér.

Nový trenér si sebou také přivádí nový realizační tým. Jeho asistenty budou Pavol Švantner a Martin Vozábal, kteří doposud vedli juniorský tým.

„Po nepovedeném startu jsme se snažili k A-týmu najít především zkušeného trenéra, který by týmu co nejdříve pomohl z krize a ideální variantou na trenérský post nám vyšel právě Jiří Soukup,“ vysvětluje předseda představenstva klubu Karel Poborský.

Tisková zpráva

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Miroslav Soukup, trenér, 1. FC Slovácko, Mistrovství světa ve fotbale, Prachatice, FC Zbrojovka Brno, Pavol Švantner, Martin Vozábal, Karel Poborský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo povede Miroslav Soukup!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.