Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Dynamo se po dalším triumfu vyhřívá na čele 2. ligy

Fanoušci budějckých fotbalistů mají po minulé sezoně plné nezdarů konečně důvod k radosti. Po druhém odehraném zápase ve Fotbalové národní lize svítí na kontě Dynama plný počet šesti bodů a zároveň mu patří vedoucí příčka tabulky. Dnes večer porazili černo-bílí Viktorii Žižkov vysoko 4:0.

Nejdřív měli na rozpáleném Střeleckém ostrově více ze hry Pražané, ale do vedení šli ve 20. minutě po skvělé ráně Michala Rakovana z pětadvaceti metrů domácí fotbalisté.

I přes několik slibných příležitostí Žižkova zneškodněných výborným Daňkem byli v dalších minutách produktivnější Budějčáci, když přidali v 37. minutě zásluhou mladého Zdeňka Linharta, jenž šikovně obstřelil vyběhnutého Boháče, druhý přesný zásah.

Vítězné pojistky přišly hned po návratu z kabin. Ve 47. minutě se trefil Václav Ježdík a druhým gólem pátečního večera se zaskvěla naděje českobudějovického fotbalu Zdeněk Linhart.

Aktivita Dynama po další brance pochopitelně polevila, ale Viktorka žádnou z nabídnutých příležitostí už využít nedokázala. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha tak odcházeli zaslouženě do sprch jako vítězové, když Žižkov udolali přesvědčivě 4:0.

„V první půli jsme nebyli lepším mužstvem, Žižkov tam měl silné pasáže. Důležitými zákroky v rozhodujících momentech nás však podržel Michal Daněk. I když jsme nějaké tutovky neproměnili, do přestávky se nám podařilo dvakrát skórovat. Po poločase jsme se zklidnili dvěma rychlými brankami a zbytek zápasu už byl jenom o tom, jestli ještě nějaké přidáme. V závěru jsme pustili soupeře do šancí, a tak zápas klidně mohl skončit výsledkem 8:4. Jsme rádi za dnešní výhru a povedený vstup do sezony,“ zhodnotil mač s Viktorií Žižkov kouč budějckých fotbalistů.

SK Dynamo České Budějovice - FK Viktoria Žižkov 4:0 (2:0)

Branky: 37. a 50. Linhart, 20. Rakovan, 47. Ježdík. ŽK: 3:2 (Chmelo, Hanzlík - Bartošák, Böhm, Mareš). Rozhodčí: Ochotnický - Marek, Dobrovolný. Střely na bránu: 8:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 19:17. Diváci: 2180.

Dynamo: Daněk - Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík - Ježdík, Rakovan, Rýdel, Chmelo (56. Ibragimov) - Kalod (84. Dobal), Linhart (74. Hovorka). Trenér Pavel Hoftych.

Žižkov: Boháč - Dressler, Bodeček (79. Ricka), Procházka, Houžvička - Bartl, Súkenník (46. Paprčiak), Mareš, Folprecht, Bartošák - Böhm (60. Podrazký). Trenér Jindřich Trpišovský.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, Viktoria Žižkov, 2.kolo, FK Viktoria Žižkov, fotbalista, Zdeněk Linhart, Michal Daněk, Michal Rakovan, Václav Ježdík, Pavel Hoftych, FC Viktoria Plzeň, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se po dalším triumfu vyhřívá na čele 2. ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.