Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Dynamo se pokusí doma zastavit rozjeté hráče Slovácka

Po čtrnáctidenní reprezentační pauze se o nadcházejícím víkendu opět naplno roztočí kola Gambrinus ligy. Fotbalisté Dynama, kteří v posledním ligovém utkání smolně prohráli na hřišti Jablonce, doma na Střeleckém ostrově přivítají aktuálně sedmý celek tabulky - 1. FC Slovácko.

Fotbalistům 1. FC Slovácka vstup do nové sezony podle představ nevyšel a vedení klubu po čtyřech kolech vyměnilo trenéra, když se místo odvolaného Miroslava Soukupa na lavičku posadil ústecký kouč Svatopluk Habanec.

Pod jeho vedením se týmu začalo herně i výsledkově dařit a v následujících šesti utkáních uhrálo výborných třináct bodů. I díky tomu se klub v tabulce posunul ze samého chvostu až na aktuální sedmou příčku.

Po třetině soutěže mají fotbalisté z Uherského Hradiště v lize bilanci čtyř výher, čtyř proher a dvou remíz. Celkově tak mají na svém kontě čtrnáct bodů při vyrovnaném skóre 13:13.

Střelecké skóre si vylepšili především v minulém utkání, kdy porazili na domácím hřišti pražskou Slavii vysoko 3:0. O góly vítězů se postarali Hlúpik, Kovář a Jihočechům dobře známý Ladislav Volešák, který během své kariéry již dvakrát oblékal dres Dynama.

Jihočeši jsou po deseti odehraných kolech na patnáctém místě tabulky, když dokázali letos pouze dvakrát vyhrát a dvakrát remizovat. Doma na Střeleckém ostrově si ale už nemohou dovolit příliš ztrácet body a proti Slovácku by potřebovali naplno bodovat.

K zisku bodům jim určitě nepomůže Tomáš Řepka, který dostal pětizápasový disciplinární trest za vyloučení v Jablonci. S největší pravděpodobností do utkání nenastoupí ani Jan Riegel, který má problémy se stehenním svalem. Trable se zády má také mladý útočník Zdeněk Linhart.

Kapitán A týmu Dynama Roman Lengyel neočekává proti Slovácku lehké utkání. „Jejich tým je delší dobu pohromadě. Byli na tom podobně jako my a hned na začátku sezony k nim přišel nový trenér. Do kabiny se dostal nový elán a impuls, udělali pár dobrých výsledků, chytli se také herně a jsou na vítězné vlně. My se je pokusíme v sobotu zastavit, protože ten zápas musíme určitě vyhrát,“ říká tahoun českobudějovického týmu.

Utkání 11. kola Gambrinus ligy začíná v sobotu v 16 hodin na Střeleckém ostrově. Jako hlavní sudí ho odřídí Tomáš Adámek, na lajnách mu budou asistovat Jan Paták a Robert Hájek.

SK Dynamo - 1. FC Slovácko (sobota 20. října, 16:00)

Soutěž o vstupenky

Stejně jako před každým domácím duelem Dynama můžete i tentokrát vyhrát šest volných vstupenek na Střelecký ostrov. Stačí správně odpovědět na následující otázku, svůj tip poslat e-mailem na adresu redakce@budejckadrbna.cz a počkat, zda bude vaše správná odpověď vylosována. Tři šťastlivci získají po dvou lístcích na sobotní mač se Slováckem.

Kolik by zaplatil výherce soutěže, kdyby si musel dvě vstupenky na krytou tribunu koupit?

A) 100 Kč
B) 250 Kč
C) 380 Kč

Odpovědi očekáváme až do sobotního poledne. Do zprávy nezapomeňte připsat vaše jméno a telefonický kontakt. To proto, abychom se mohli s výherci bezprostředně spojit.

SOUTĚŽ SKONČILA

Výherce díky zisku dvou vstupenek na dnešní zápas ušetří 250 Kč. Správně je tedy možnost B.

Při losování výherců se štěstí usmálo na čtenáře Milana Pexu, Radka Malika a Lukáše Burdu! Všichni získávání po dvou volných lupenech na dnešní duel Dynama proti Slovácku. Blahopřejeme!

Napsal Aleš Strouha, www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, Gambrinus liga, Dynamo České Budějovice, Slovácko, 1. FC Slovácko, SK Dynamo České Budějovice, Střelecký ostrov, fotbalista, 1. česká fotbalová liga, FK Baumit Jablonec, soutěž, vstupenka, Miroslav Soukup, Svatopluk Habanec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se pokusí doma zastavit rozjeté hráče Slovácka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.