Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dynamo se žene za postupem, Bohemku porazilo 3:0

Povedené utkání odehráli fotbalisté českobudějovického Dynama v sobotu dopoledne na hřišti střížkovských Bohemians. O branky Jihočechů, kteří se díky tříbodovému zisku udrželi mezi elitou Fotbalové národní ligy, se postarali Zdeněk Linhart, Petr Benát a Michal Klesa.

Jihočeši venkovnímu utkání v hlavním městě jasně dominovali. Začali aktivně, v prvním poločase nastřelili Hurka a Deli tyčku, a ještě do přestávky se dočkali i gólové trefy. Zdeněk Linhart dostal do vápna od Machovce centr a poprvé rozvlnil síť za exbudějckým brankářem Daňkem.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce o sobě dali vědět také domácí fotbalisté, konkrétně prověřil Křížkovu pozornost Fikejz. Zanedlouho ale byli Pražané za neproměněnou šanci potrestáni přesnou trefou Petra Benáta a České Budějovice vedly 2:0. Pojistku výsledku zajistil v 74. minutě Michal Klesa.

„S dnešním zápasem jsme velice spokojeni. Jeli jsme na Bohemians pro tři body a nakonec jsme vyhráli 3:0. To vysoké vítězství bylo naprosto zasloužené. Dobře jsme vstoupili do utkání, byli jsme aktivní, jenom jsme neproměnili dvě stoprocentní šance. Před odchodem do kabin jsme dali důležitý gól na 0:1 a od té doby jsme to kontrolovali. Ve druhém poločase jsme to pak rozhodli a zcela po zásluze vyhráli. Domácí neměli za celý zápas žádnou šanci a z naší strany to byl po dlouhé době opravdu kompaktní výkon. Nic to ale nemění na tom, že jsme si to museli odpracovat,“ hodnotil zápas 22. kola druhé nejvyšší tuzemské soutěže trenér hostů Luboš Urban.

Díky zaváhání vedoucího Táborska už ztrácí Dynamo na svého jihočeského rivala pouhé dva body. Příští týden v pátek od 18 hodin přivítá budějcký mančaft na svém trávníku Most.

FC Bohemians Praha - SK Dynamo České Budějovice 0:3 (0:1)

Branky: 40. Linhart, 59. Benát, 74. Klesa. ŽK: 0:3 (Just, Norek, Laštovka). Rozhodčí: Housek - Fišer, Ratajová. Diváci: 456.

FC Bohemians Praha: Daněk - Ježdík, Hochmeister, Houžvička, Norek - Demeter (62. Bukač) - Fikejz, Boček, Laštovka - Sloboda (46. Ondrušík), Just. Trenér Roman Veselý.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Deli, Machovec - Benát, Brunclík (81. Kadula), Funda (25. Wermke) - Klesa, Linhart, Hurka (65. Kalod). Trenér Luboš Urban.

Štítky fotbal, FC Bohemians Praha, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 22. kolo, Bohemians 1905, HC Dynamo Pardubice, Michal Klesa, Zdeněk Linhart, Petr Benát, Madeta Motor České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, Luboš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se žene za postupem, Bohemku porazilo 3:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.