Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dynamo v Rakousku neuspělo, tým posílili dva Arménci

Fotbalisté Dynama sehráli dvě přípravná utkání proti rakouským celkům Rapidu Vídeň a Salcburku. Oba duely Jihočeši prohráli, ještě před tím ale zvládli další duel s Čáslaví. Trenér Soukup přivítal v posledních dnech hned dvě nové posily z Arménie.

Po utkání s Českým Krumlovem, kdy měli trenéři Dynama k výkonu svých svěřenců velké výhrady, nastoupily Budějčáci proti druholigové Čáslavi. V tomto střetnutí Jihočeši na hřišti dominovali, hýřili aktivitou a za celou přípravu podali nejlepší a nejkoncentrovanější výkon.

SK Dynamo České Budějovice - FC Zenit Čáslav 1:0 (1:0)

Branka: 23. Řezníček

Dynamo: Daněk (46. Křížek) - Ježdík, Halama, Lengyel, Hanzlík (62. Riegel) - Černý (62. Wermke), Rýdel, Benát (62. Otepka), Hora - Řezníček (62. Klesa), Táborský. Trenér Miroslav Soukup.

Další mač v rámci zimní přípravy odehrálo Dynamo proti silnému týmu Red Bull Salzburg. Rakouský celek byl od úvodních minut aktivnější a balon Jihočechům příliš často nepůjčoval. Domácí svému soupeři postupně nasázeli čtyři branky, když se dvakrát prosadili z penalty.

Red Bull Salzburg - SK Dynamo České Budějovice 4:0 (2:0)

Branky: 49. (11) a 56. Soriano, 31. Lazaro, 34. Alan (11)

Dynamo: Daněk - Ježdík (60. Novák), Halama, Lengyel, Machovec - Hora, Benát, Rýdel, Černý (46. Klesa) - Táborský (46. Javorek), Řezníček (80. Hanzlík). Trenér Miroslav Soukup.

Ani ve druhém zápase u našich jižních sousedů Dynamo neuspělo a opět neskórovalo. V duelu proti Rapidu Vídeň měli znovu více ze hry Rakušané, nicméně pár minut před koncem málem vyrovnal Táborský, jeho pokus ale zastavila tyč. Celé utkání odehrála nová akvizice Českých Budějovic, arménský stoper Hrayr Mkoyan.

Rapid Vídeň - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 77. (11) Hoffman

Dynamo: Daněk (46. Křížek) - Novák, Mkoyan, Lengyel (75. Ježdík), Machovec - Klesa, Benát (46. Halama), Javorek, Hora - Táborský, Řezníček (50. Rýdel). Trenér Miroslav Soukup.

Posilování týmu nebere konce

Hrayr Mkoyan se může pochlubit třicítkou startů v arménské reprezentaci a zkušenostmi z kvalifikačních zápasů o Evropskou ligu.

Šestadvacetiletý obránce se narodil v tehdejším arménském městě Leninakan, dnešním Gjumri. Svou fotbalovou kariéru začal právě v Širaku Gjumri, následně hostoval v Araratu Jerevan a také Ulisses Jerevan.

Přes Mika Jerevan a Spartak Nalčik se v roce 2012 dostal zpět do svého mateřského klubu Širak Gjumri. Právě odtud přichází do konce příští sezony na přestup do Českých Budějovic.

Novou tváří v kádru prvoligového Dynama bude při jarních bojích o záchranu také další Arménec Edgar Malakjan, který přichází na půlroční hostování z Viktorie Plzeň.

Jihočechy teď čeká už jen generálka na Gambrinus ligu, a to v sobotu v Mladé Boleslavi. První ligový duel sehrají Budějce 23. února na trávníku Baníku Ostrava.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Čáslav, Salzburg, Vídeň, nové posily, zimní příprava, Rakousko, Miroslav Soukup, SK Rapid Wien, Arménie, Hrajr Mkojan, EC Red Bull Salzburg, FK Čáslav, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo v Rakousku neuspělo, tým posílili dva Arménci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.