Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalista Tomáš Sivok opouští Besiktas Istanbul

Dlouholetý hráč českobudějovického Dynama a český fotbalový reprezentant Tomáš Sivok po čtyřech letech končí v tureckém klubu Besiktas Istanbul. Agentuře Mediafax to v pátek sdělil jeho agent Jiří Müller.

Osmadvacetiletý Tomáš Sivok, který figuruje v nominaci českých fotbalistů pro červnový evropský šampionát, hrál v černobílých barvách Besiktase čtyři sezony a hned v té první slavil mistrovský titul. Podle agenta Jiřího Müllera momentálně probíhají jednání se dvěma kluby.

„Besiktas nabídl Tomášovi prodloužení smlouvy, velice o něj stojí, protože je oporou základní sestavy. Dokonce několikrát nastoupil s kapitánskou páskou. Jenže klub má značné finanční problémy, nový prezident se snaží situaci zachránit, nabídka nové smlouvy se však ani zdaleka neblíží našim představám,“ řekl agentuře Mediafax Jiří Müller.

Tomáš Sivok hrál českou nejvyšší soutěž za České Budějovice a pražskou Spartu, z níž v roce 2007 přestoupil do klubu italské Serie A Udinese Calcio. Po roce přijal nabídku Besiktasu, za nějž sehrál více než 120 zápasů a byl autorem osmi branek. Za národní tým odehrál 24 utkání a vstřelil tři branky. Prošel také všemi juniorskými reprezentacemi, byl kapitánem týmu do 21 let.

„Nemůžu v této chvíli říci nic o klubech, se kterými jednáme. Je potřeba, aby se teď Tomáš soustředil na mistrovství Evropy a zbytek je na mě. Skutečnost, že jsme nepřijali nabídku na prodloužení smlouvy, mimo jiné znamená, že Tomáš Sivok může mít mnohem zajímavější angažmá než v Besiktasu,“ dodal Jiří Müller.

Napsali Tomáš Rambousek a Pavel Skramlík, Mediafax
Foto: www.bjk.com.tr

Štítky Tomáš Sivok, Beşiktaş JK, Jiří Müller, Mediafax, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, fotbalista, Mistrovství Evropy ve fotbale, Pavel Skramlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalista Tomáš Sivok opouští Besiktas Istanbul  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.