Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fotbalisté Dynama získali ve šlágru kola bod

Sympatickým výkonem okořeněným gólem se prezentovalo budějcké Dynamo ve druhém poločase utkání 19. kola Fotbalové národní ligy proti vedoucímu týmu tabulky z Hradce Králové. Prvních pětačtyřicet minut se ale Jihočechům zdaleka tak nepovedlo, a tak utkání skončilo remízou.

Úvodní poločas nebyl žádným festivalem ofenzivního fotbalu. O míč se, až na pár světlých momentů, bojovalo mezi oběma vápny. Oba týmy dobře bránily, zato dopředu se prosazovaly jen velmi ztěžka.

Vedoucí branka zápasu proto přišla z čista jasna. Hradec Králové kopal po půlhodině hry rohový kop, Halilovič našel ve výskoku svého spoluhráče Juraje Križka a ten otevřel skóre utkání - 0:1.

Vlastní smrt přežilo Dynamo v 50. minutě, kdy hosté postupovali tři na jednoho, Malinský si poradil s Legyelem, ale bohužel pro votroky před padajícím Křížkem branku přestřelil.

Pak ale přišly momenty, které musely potěšit oko každého diváka. Budějčáci se začali tlačit dopředu, po jednom z rohů v 61. minutě se míč dostal k Petru Benátovi a ten skvělou trefou vyrovnal na 1:1.

Takřka vzápětí mohl stejný hráč navýšit, jeho hlavičku ale vytěsnil královéhradecký gólman Koubek. Hodně podobnou příležitost za okamžik zahodil Deli a také Kalod. Dynamo bylo lepší, brankář hostů ale zářil!

Hosté byli pod tlakem, a tak museli spoléhat pouze na brejkové situace. Ty se jim však nepodařilo ani jednou dotáhnout do zdárného konce. Snad největší šanci poslední části hry měl pět minut před koncem Chmelo, jenže jeho střela těsně minula levou tyč.

Body si tedy oba soupeři rozdělili, nutno však dodat, že ve druhém poločase České Budějovice předvedly jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu.

„Jsme zklamaní, po ztrátě v Sokolově jsme chtěli doma vyhrát. Lámeme si hlavu, proč první poločas byl takový, jaký byl. Obrana byla slušná, ale v útočné fázi nám to nešlapalo, nedokázali jsme přejít přes hráče. Branku jsme bohužel dostali ze standardky. Střídání ve druhé půli nám pomohlo a začali jsme předvádět agresivní fotbal. Bylo nás plné hřiště, dostávaly se k nám odražené míče a kopali jsme spoustu standardek a z jedné jsme vyrovnali. Bylo to bláznivý zápas. My jsme v situaci, kdy musíme. Bod je ale málo. Uvidíme, jakou váhu bude mít na konci soutěže,“ zhodnotil zápas trenér Dynama Luboš Urban.

„Lituji nás trenéry, ty nervy byly o zdraví. Jeli jsme sem s tím, že chceme získat bod. Pořád je to pro nás plusový bod do tabulky pravdy. Budějovice mají silný tým, takže jsme s výsledkem spokojení. Utkání se lámalo za stavu 1:0, kdy to Malinskému skočilo, a branku přestřelil. Soupeř pak hrál dobře, nátlakově. Měli jsme problémy s přímočarostí do brány. Po našich dvou brejkových akcích, které jsme nevyřešili, mohli domácí litovat šance v závěru. Myslím si, že remíza je spravedlivá,“ komentoval šlágr 19. kola královéhradecký trenér Luboš Prokopec.

Za týden hraje Dynamo na hřišti průběžně třetího Ústí nad Labem, za dva týdny pod Vodárenskou věž přijede z Prahy poslední Loko Vltavín.

SK Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 1:1 (0:1)

Branky: 30. Križko - 61. Benát. ŽK: 3:1 (Herzán, Hurka, Kalod - Halilovič). Rozhodčí: Ardeleánu - Kubrt, Kotalík. Diváci: 2846.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Dvořák (56. Kalod), Lengyel, Deli, Hanzlík - J. Hála (90. Brunclík), Benát, Herzán - Klesa, Chmelo, Hurka (46. Linhart). Trenér Luboš Urban.

FC Hradec Králové: Koubek - Holeš, Rolko, Križko, Čermák - Malinský (76. Shejbal), Janoušek (89. Plašil), Hovorka, Zelený - Halilovič (65. Kulič), Vaněček. Trenér Luboš Prokopec.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, Fotbalová národní liga, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, trenér, Luboš Urban, FK Ústí nad Labem, FK Baník Sokolov, FK Loko Vltavín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama získali ve šlágru kola bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.