Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Fotbalisté inkasovali tři góly a opět nebodovali

Nejdřív to vypadalo na velkou ostudu, nakonec málem urvali aspoň bod. Hráči Dynama České Budějovice se přesto vrací po zápase pátého kola Fotbalové národní ligy z Hradce Králové bez bodu. Po třech inkasovaných gólech z první půle už stihli se štěstím jen snížit na rozdíl jediné branky.

Votroci dali Jihočechům v první pětačtyřicetiminutovce tvrdou lekci zásluhou královéhradeckého kanonýra Davida Vaněčka, který nastřílel hattrick.

Kouč Hoftych proto ještě před pauzou zareagoval na výbuch svých svěřenců střídáním, když stáhl ze hřiště stopera Machovce a nahradil ho Novákem.

Domácí měli převahu také ve druhé půli, štěstí se ale přiklonilo k Dynamu, když si Jiří Poděbradský srazil Kalodův centr do vlastní branky.

Drama bylo na světě v 82. minutě - Šisler zahrál ve vápně rukou a Filip Rýdel nařízenou penaltu proměnil. V tu chvíli měli hosté na vyrovnání, včetně nastaveného času, ještě deset minut.

Do závěrečného hvizdu však už branka nepadla a Budějčáci si tak připsali druhou porážku v řadě. Šanci na reparát budou mít příští pátek 30. srpna od 18 hodin doma proti Ústí nad Labem.

FC Hradec Králové - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (3:0)

Branky: 11., 32. a 34. Vaněček - 78. Poděbradský (vlastní), 82. Rýdel (11). ŽK: 1:4 (Malinský - Machovec, Ježdík, Linhart, Němec. Rozhodčí: Kocourek - Mokrusch, Ratajová. Diváci: 1566.

Hradec Králové: Lindr - Plašil, Rolko, Šisler, Poděbradský - Malinský (71. Kraják), Kučera, Janoušek, Zelený - Kulič (85. Hochmeister), Vaněček (89. Pillár). Trenér Luboš Prokopec.

Dynamo: Daněk - Ježdík, Lengyel, Machovec (39. Novák), Hanzlík - Wermke (53. Klesa), Benát, Rýdel, Chmelo (65. Němec) - Kalod, Linhart. Trenér Pavel Hoftych.

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 5. kolo, Mountfield Hradec Králové, 2. česká fotbalová liga, David Vaněček, Jiří Poděbradský, Filip Rýdel, HC Dynamo Pardubice, Pavel Hoftych, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté inkasovali tři góly a opět nebodovali  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.