Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Fotbalisté na Slovácku prohráli a zůstávají poslední

Záchrana Jihočechů je po 25. kole Gambrinus ligy zase o kus dál. Dynamo prohrálo na Slovácku 0:2, když svěřenci trenérské dvojice Švantner - Vozábal v první půli neproměnili vyložené šance a po změně stran je Slovácko potrestalo dvěma brankami.

Na místo zraněného Mkoyana naskočil na pravém kraji obrany Klesa, vykartovaného Horu nahradil Sandro. Jihočeši vstoupili do utkání aktivněji. Po pěti minutách musel brankář Melichárek boxovat do bezpečí dělovku Rýdela z trestného kopu. Dynamo pokračovalo v tlaku a domácí hrozili pouze z rohových kopů.

Po půlhodině hry přišly dvě možnosti hostí. Nejprve Benát našel perfektní přihrávkou Řezníčka, který však překvapen nabídnutou možností vysoko přestřelil. Záhy se do malého vápna natlačil Klesa, hledal Táborského, před kterým však domácí dokázali míč odklidit do bezpečí.

Slovácko nebezpečné nebylo, za zmínku stojí snad pouze střela Haši nad, která však poločasový bezbrankový stav změnit nemohla.

Po změně stran domácí přidali a svého soka zatlačili. Po pár minutách se k odraženému míči dostal Došek, ale Křížkovu svatyni minul. Slovácko se dočkalo vedoucí branky v 57. minutě, kdy se k centru ze strany dostal důrazný Libor Došek a dostal míč do sítě. Záhy mohl odpovědět Táborský, ale z dobré pozice branku netrefil.

Úvodní branka duel trošku rozhýbala, oba celky si tvořily zajímavé možnosti. Druhý gól mohl přidat po rohu Trousil, vyrovnání mohl Dynamu zajistit Sandro, ale ani on neuspěl. A tak se znovu radovali domácí, když po rohu přidal svoji první branku v lize Filip Haša - 2:0.

Hosté zbraně nesložili, ale na zvrat už neměli psychické síly ani šance, které si od druhé branky v Křížkově síti ani nevytvářeli. Po prohře na Slovácku tak Dynamo zůstává poslední a záchrana se vzdaluje.

1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)

Branky: 57. Došek, 73. Haša. ŽK: 4:3 (Kubáň, Daníček, Trousil, Haša - Klesa, Malakyan, Langyel). Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Blažej. Diváci: 4156.

1. FC Slovácko: Melichárek - Kubáň, Košút, Trousil, Kuncl - Kerbr (90. Hála), Daníček, Šumulikoski, Hlúpik (81. Kovář) - Haša (85. Skalák), Došek. Trenér Svatopluk Habanec.

Dynamo: Křížek - Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík (82. Wermke) - Malakyan (77. Linhart), Rýdel (60. Javorek), Benát, Sandro - Táborský, Řezníček. Trenér Pavol Švantner.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, 1. FC Slovácko, SK Dynamo České Budějovice, Gambrinus liga, HC Dynamo Pardubice, Pavol Švantner, 1. česká fotbalová liga, Libor Došek mladší, Svatopluk Habanec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté na Slovácku prohráli a zůstávají poslední  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.