Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fotbalový koncert vltavotýnské Olympie

Sobotní odpoledne patřilo v Týně nad Vltavou fotbalu. Tolik očekávaný start jarní fotbalové sezóny i přes mrazivé počasí přivedl na stadion FK Olympie necelé dvě stovky diváků.

Domácí tým, který veřejně vyhlašuje svůj cíl postoupit do krajského přeboru, přivítal svého hlavního rivala v boji o nejvyšší příčku - SK Čimelice.

Diváci přicházeli na stadion plni očekávání, a to hned z několika důvodů. Všichni byli zvědaví, zda FK Olympie potvrdí dobrou formu z přípravy i v prvním mistrovském duelu. Pozornost byla zaměřena také na hostující Čimelice, které v rámci svých postupových plánů získaly v zimě několik zvučných jmen. V neposlední řadě fanoušky zajímal také doprovodný program k utkání, který vedení klubu avizovalo v předzápasové kampani na Facebooku a plakátech.

Solidní návštěvu potěšili domácí borci svižným úvodem zápasu. Do šancí se dral především útočník Štos, obrana Čimelic ale v první fázi zápasu akcím domácích odolávala. V 25. minutě však hosté poprvé kapitulovali. V šestnáctce se balonu zmocnil Plojhar a přesnou přízemní střelou poslal domácí do vedení.

Brzy na to mohli do té doby poměrně pasivní hosté srovnat skóre, když sudí Hoch za Blümlův faul nařídil pokutový kop. Čimelická zimní posila Rambous však neunesl tíhu okamžiku a minul Vachutovu branku.

Pro Olympii byl tento moment jasným signálem, že sesazení Čimelic z první příčky tabulky nebude neřešitelným úkolem. Za mohutného povzbuzování domácího kotle týnští ještě zvýšili svou aktivitu a těsně před přestávkou udeřili podruhé. Na centr Mravce si naskočil kapitán Vařil a Olympie si do kabin nesla dvougólový náskok.

Spokojení týnští diváci se nenudili ani během přestávky. FK Olympie svým fanouškům totiž slavnostně představila novou klubovou hymnu. Na trávníku hráče vystřídal pěvecký sbor Nuzický zvonek a jeho chorál „Naše hrdost Olympie, týnské srdce pro ni bije“ vyvolával mrazení v zádech.

Klubová hymna zafungovala jako skvělý motivační prvek a Olympie vstoupila do druhé půle ve velkém stylu. Po koncertu hudebním se na trávníku bez nadsázky začal odehrávat koncert fotbalový. Výborný výkon domácí korunovali třetí brankou, když v 60. minutě svůj důraz před brankou uplatnil skvěle hrající Pomije.

Ve zbytku zápasu již Olympie bez problémů kontrolovala své vedení a dokonce mohla přidat i další branky. V přímém souboji o první příčku týnští jasně dominovali a zaslouženě se posunuli do čela I. A třídy.

Poklonu svému týmu vysekl i trenér Vladimír Švec: „Dnes musím pochválit úplně všechny, vyzvednout jen jednoho hráče prostě nejde. Věřili jsme si a i za pomoci výborných fanoušků to kluci perfektně zvládli.“

Celé fotbalové odpoledne se v Týně neslo přesně v duchu klubového motta „Jdeme společně do kraje“. Výborný výkon předvedli bez výjimky všichni hráči, fanoušci i pěvecký sbor. Pokud bude taková symbióza fungovat i v dalších zápasech, mohlo by se od léta v Týně znovu chodit na krajský přebor.

FK Olympie Týn nad Vltavou - SK SIKO Čimelice 3:0 (2:0)

Branky: 25. Plojhar, 45. Vařil, 60. Pomije. Rozhodčí: Hoch. Diváci: 171.

Sestava Týna: Vachuta - Brom, Blüml, Šonka, Meidl - Mravec, Pomije (87. Šálený), Červenka, Plojhar - Štos (75. Maruška), Vařil (80. Spěvák). Trenér Vladimír Švec.

Tisková zpráva

Štítky fotbal, FK Olympie Týn nad Vltavou, SK SIKO Čimelice, I. A třída, koncert, Týn nad Vltavou, Čimelice, krajský přebor, Vladimír Švec, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový koncert vltavotýnské Olympie  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.