Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jankov jede, v okresním derby porazil i Hlubokou

Tři prohry a jedna výhra. To je bilance českobudějovických fotbalových klubů v Chance krajském přeboru. Vyhrál pouze Jankov, který v derby v závěru na svém hřišti zlomil Hlubokou brankou Holby. Rudolfov v sobotu prohrál v Prachaticích 0:2, Roudné na hřišti silného Jindřichova Hradce také neuspělo, padlo 1:2.

Derby nakonec remízou neskončilo

Další českobudějovické derby remízou neskončilo, i když to tak ještě pět minut před koncem vypadalo. Pak ale chyboval na půlce u postranní čáry střídající Štabrňák, do otevřené obrany zatáhl míč zadák Lošek, přesným centrem našel hlavu nabíhajícího Holby, který neměl problém usměrnit míč do sítě bezmocného Brašničky. „Hluboké šlo o hodně, navíc má kvalitní mužstvo, což bylo vidět. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a i přes vyrovnání jsme ještě dokázali vyhrát,“ řekl po utkání trenér Jankova Ivo Čech.

Hosté z Hluboké začali v Jankově bohorovně. Hned po rozehrávce ztratil míč Jonáš, domácí fotbalisté ale slibné přečíslení přetavili jen v rohový kop. Pak ale hosté pod Vozábalovou taktovkou převzali otěže zápasu do svých rukou. Jenže co to bylo platné, když k přímému ohrožení branky se nedostali. „Opticky se možná Hluboká tlačila víc dopředu než my, ale myslím si, že jsme měli víc šancí na vstřelení branky,“ míní Čech.

Jankov byl účelnější. Pět minut před přestávkou přilétl do vápna centr z pravé strany a Bürger hlavou otevřel skóre.

Po přestávce měl velkou šanci zvýšit náskok domácích Klíma, ale ze strany si na Brašničku nepřišel. A z ničeho nic udeřilo na druhé straně: ve 49. minutě Povišer chytrou uličkou poslal do sóla Kuraliho, který s klidem rutinéra vyrovnal – 1:1. „Je smutné dostat takhle jednoduše gól. Ztratili jsme balon na půlce, stopeři byli rozestoupení. Přihrávka výborná, zakončení výborné. Vyrovnání přišlo brzy,“ viděl celou situaci domácí trenér.

S exligovým záložníkem Vozábalem v kádru nastoupila před tímto utkáním Hluboká dvakrát, dvakrát remizovala 1:1 a právě vytříbený technik byl autorem obou branek. V Jankově to do třetice nevyšlo a proti byl střídající Holba, který pět minut před vypršením řádné hrací doby rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Jankově.

„Utekly nám oba závěry poločasů. Pět minut před jejich koncem jsme dvakrát inkasovali,“ řekl po utkání trenér Hluboké Milan Borový a pokračoval: „Máme problémy se zraněnými, museli jsme obranu poskládat z hráčů, které jsme měli k dispozici. Alespoň do remízy jsme to utkání ale dovést měli.“

Rudolfov i Roudné z venku s prázdnou

Topící se Rudolfov na hřišti silných Prachatic nebodoval, prohrál 0:2. Stejně tak se nedařilo druhému týmu tabulky Chance krajského přeboru z Roudného. V Jindřichově Hradci prohrál 1:2 a ztráta na první příčku narostla na šest bodů. Dražice totiž jen remizovaly doma s béčkem Písku 0:0.

Příští víkend přichystal další zajímavý program. Na Hlubokou přijedou v neděli právě vedoucí Dražice. Na Rudolfov zavítá k dalšímu českobudějovickému derby Jankov a Malše z Roudného doma taktéž v sobotu hostí nevyzpytatelné Lažiště. Utkání začínají v 17 hodin.

Výsledky týmů z Budějcka: Prachatice – Rudolfov 2:0 (1:0), Jankov – Hluboká 2:1 (1:0), Bürger, Holba – Kurali, Jindřichův Hradec – Roudné 2:1 (1:0), za hosty Růžička.

Ostatní výsledky KP: Čkyně – Táborsko 2:3, Kaplice – Vodňany 1:3, Dražice – Písek 0:0, Lažiště – Soběslav 3:3, Třeboň – Veselí 2:2.

Zdroj tabulky: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky Hluboká, Rudolfov, Prachatice, Roudné, krajský přebor, FC Hradec Králové, trenér, Dražice, Písek, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jankov jede, v okresním derby porazil i Hlubokou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.