Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Kapitán Lengyel po Baníku: „Na hřišti jsme jako ryby“

Ne zrovna šťastné momenty v srpnu prožívají prvoligoví fotbalisté Dynama České Budějovice. Na svém kontě zatím mají jen tři body za výhru v prvním kole nového ročníku Gambrinus ligy nad ambiciózní Sigmou Olomouc.

O dalším víkendu ale svěřenci trenéra Františka Cipra padli kvůli nepovedenému druhému poločasu v Mladé Boleslavi (2:3) a tento týden v pondělí je na Střeleckém ostrově porazil i Baník Ostrava (1:2).

V neděli Jihočeši zajíždí do hlavního města, aby se tam pokusili odčinit domácí bodovou ztrátu. Na Letné se však střetnou s favorizovanou Spartou Praha.

Trest od Boha za Boleslav

Nálada v kabině Dynama by mohla být pozitivnější, kdyby se hráčům největšího krajského klubu podařilo dotáhnout do vítězného konce zápas v Mladé Boleslavi. Tam ještě o přestávce budějčtí fotbalisté vedli 2:0, nakonec ale dovolili svému rivalovi dokonalý obrat a do Českých Budějovic se vrátili s prázdnou.

„Asi jsme v Boleslavi urazili fotbalového Boha,“ řekl po pondělním mači s Baníkem obránce Dynama Roman Lengyel, když se novinářům snažil vysvětlit důvody domácí porážky 1:2. „První půli jsme vyloženě prohospodařili. Pak už se hraje těžko, když doma prohráváte nula dva. Baník tady předvedl dobrý výkon a vyhrál, i když jsme se na něj důsledně připravovali,“ pokračoval kapitán.

V závěrečných minutách zápasu měli domácí hráči díky proměněné penaltě Rudolfa Otepky blízko k vyrovnání, scénář z Mladé Boleslavi se ale neopakoval. „Posílení útoku Řezníčkem nebylo až tolik znát. I když Baník po přestávce zalezl, hrálo se nám lépe. To samé jsme udělali my před týdnem, góly jako Boleslavští se nám však nepodařilo dát,“ litoval Roman Lengyel.

Jako rozhodující moment střetnutí se tedy ukázala chyba Tomáše Řepky, kterého v 74. minutě obral o míč Davor Kukec a dostal ho až za záda bezmocného Daňka. „Chybuje každý. Podíl na tom gólu mají i ostatní spoluhráči, kteří měli Tomášovi zakřičet ´záda´. Když nezařve on, ostatní mlčí, schovávají se, nechtějí mluvit. Jsme na hřišti jako ryby... Musíme na tom zapracovat,“ nabádal kapitán Dynama.

Očima trenérů

Trenér Dynama František Cipro: „Pán Bůh nás trestá za ten zápas v Mladé Boleslavi! Baník neměl žádnou šanci, dali jsme si prakticky dva příšerné vlastní góly. Fotbal jsme začali hrát až po přestávce, kdy jsme hosty dostali pod tlak, i když žádnou vyloženou šanci jsme si taky nevypracovali. Novák a Lengyel ale mohli skórovat. Místo toho, abychom stav otočili, jsme inkasovali podruhé. Za druhou půli bychom si bod zasloužili. Takový je ale fotbal...“

Trenér Baníku Radoslav Látal: „Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře. Snažili jsme se napadat celkem vysoko třemi útočníky, navíc jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany a spoléhat se na Milosavljeva, Kukeca a Krauta, tedy rychlostní typy hráčů. Hned v úvodu se nám podařilo vstřelit velice důležitý gól ze standardní situace, na kterou jsme se připravovali. Budějovice jsme pak drželi na uzdě, dokud neposílily útok Řezníčkem. Od té doby jsme se začali dostávat pod tlak. Pak ale přišla chyba domácích, kterou se nám povedlo využít. Naštěstí jsme koncovku zvládli, takže máme tři body. Jsme spokojeni.“

AC Sparta Praha - SK Dynamo (neděle 19. srpna, 17:00)

Štítky Dynamo, České Budějovice, Baník Ostrava, fotbal, Gambrinus liga, FC Baník Ostrava, SK Dynamo České Budějovice, Roman Lengyel, FK Mladá Boleslav, 1. česká fotbalová liga, SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha, František Cipro, Tomáš Řepka, ryby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Lengyel po Baníku: „Na hřišti jsme jako ryby“  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.