Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Krize pokračuje. Na první jarní body Dynamo stále čeká

Už bez Hanzlíka, se kterým budějcký klub po vzájemné dohodě ukončil smlouvu, protože s ním trenér Cipro nepočítá, vyrazilo Dynamo do Uherského Hradiště k utkání 21. kola Synot ligy. Možná až moc se Jihočeši v úvodní pětačtyřicetiminutovce zaměřili na bránění Libora Doška. Góly totiž dávali jiní fotbalisté Slovácka a už v prvním poločase rozhodli o další jarní porážce Dynama. Nakonec se prosadil i Došek.

Budějčtí se na Moravě museli obejít bez vykartovaného kapitána Kladrubského. Hru od začátku dirigovali domácí fotbalisté, k žádné výrazné šanci se ale nedokázali dostat. První úder zasadili krátce po žluté kartě Michala Škody.

Fotbalisté Slovácka zahrávali rohový kop, který však nijak úspěšný nebyl. Nicméně hra pokračovala, další centr poslal do vápna Kerbr, výše do vzduchu vyskočil Jaroslav Diviš a usměrnil balon na bližší tyč Křížkovy branky. 

Domácí byli více u míče. Šestatřicátá minuta nabídla dobrou příležitost pro Kerbra. Tomu míč přistrčil po centru Kaloudy dlouhán Došek, zblokovaná střela ale doputovala přímo do náruče gólmana Dynama.

Za šest minut už byl však Křížek bezmocný. Po faulu Lengyela se k exekuci volného přímého kopu postavil Luboš Kalouda, jenž krásně umístil balon do šibenice jihočeské svatyně. Gól do šatny nevěstil ani v dalším jarním utkání nic dobrého.

Jiskřičku naděje vykřesal během padesáté minuty Petr Benát. Na své zakončení měl v pokutovém území dostatek času, a tak mu nedělalo problém prostřelit domácího Heču. 

Od té doby předváděly oba celky kvalitní fotbal. Dynamo šlo za vyrovnáním, cítilo šanci, naopak Slovácko muselo znovu zabrat, aby dvoubrankové vedení neztratilo úplně. Nejprve se Heča hodně zapotil nad přímým kopem Machovce, na druhé straně se při jedné akci neprosadili Došek a Šimko.

V pětasedmdesáté minutě mohlo být vyrovnáno. Černobílí zachytili rozehrávku Slovácka a Škoda mohl s míčem postupovat dopředu. Zbavil se tří protihráčů, předložil míč Benátovi, který vystřelil. Tečovaný balon musel Heča vyškrábnout na roh. Krátce nato se do podobné situace dostali fotbalisté Slovácka, ani oni však nenalezli na gólmana soupeře recept.

Za pár desítek sekund už ale domácí rozhodli. Jmenovitě Libor Došek. Tedy hráč, kterého chtělo Dynamo uhlídat. Kapitána vyslal do šance, v níž ještě napoprvé uspěl Křížek, střídající Hlúpik. Odražený balon se znovu vrátil k Doškovi, jenž druhé zaváhání nepřipustil. Třetí brankou Slovácka tak zpečetil osud souboje sedmého týmu soutěže s patnáctým. 

Další střetnutí v rámci české nejvyšší soutěže sehrají fotbalisté Českých Budějovic až za dva týdny. Přivítají doma jednoho z favoritů na evropské poháry - FK Baumit Jablonec. Sobotní zápas se rozehraje klasicky v 17 hodin. František Cipro tak má dostatek času, jak probrat své svěřence, kteří se momentálně nacházejí v sestupových vodách tabulky.

1. FC Slovácko - SK Dynamo České Budějovice 3:1 (2:0)

Branky: 19. Diviš, 42. Kalouda, 84. Došek - 50. Benát. ŽK: 0:2 (Škoda, Lengyel). Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Kotalík. Diváci: 3571.

1. FC Slovácko: Heča - Prajza, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš (69. Hlúpik), Kalouda, Valenta (89. Sadílek), Kerbr (87. Civič) – Došek. Trenér Svatopluk Habanec.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Novák, Machovec - Benát, Eliáš - Pešek (72. Řezáč), Hála (46. Chrien), Funda (77. Varadi) - Škoda. Trenér František Cipro.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Slovácko, Synot liga, Petr Benát, prohra, František Cipro, 1. FC Slovácko, Libor Došek mladší, fotbalista, 1. česká fotbalová liga, Michal Škoda, Luboš Kalouda, Jaroslav Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krize pokračuje. Na první jarní body Dynamo stále čeká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.