Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Hluboké byl zahájen čtvrtý ročník zimní ligy

Hned čtyřmi sobotními duely odstartovalo další pokračování Hlubocké zimní ligy. Kvalitně obsazený turnaj v předchozích dvou letech ovládl divizní Slavoj Český Krumlov, který má tak zálusk na hattrick. Pro letošek udělali pořadatelé v herním systému značné úpravy.

V loňském roce mohli diváci na hlubocké umělce vidět dvacítku mančaftů, v pořadí čtvrtém ročníku jich ale do podzámčí zavítá jen šestnáct. Největšími lákadly a favority na zisk prvenství jsou určitě divizní týmy Táborska a krumlovského Slavoje, svou sílu však jistě prokáží i ostatní celky.

Systém turnaje

Pořadatelé rozdělili mužstva do čtyř skupin (A, B, C, D) po čtyřech, kde se týmy utkají každý s každým. Celky umístěné na prvních a druhých místech postoupí do dvou skupin (E, F) a týmy na třetí a čtvrté příčce si zahrají v dalších dvou skupinách (G, H).

V nově vytvořených skupinách se bude hrát opět systémem každý s každým. Po skončení této fáze turnaje sehraje každý mančaft ještě jeden duel o umístění. Vítězové skupin E a F odehrají klasické finále, druzí ze skupiny E a F si to rozdají o bronz atd.

Rozlosování do základních skupin

Skupina A: Č. Krumlov, Protivín, Lažiště, Bavorovice
Skupina B: Milevsko, SK Dynamo ČB 17, Vodňany, Hrdějovice
Skupina C: Roudné, Hluboká, Kamenný Újezd, SKP Č. Budějovice
Skupina D: Táborsko, Jankov, Rudolfov, Lokomotiva Č. Budějovice

Sobotní výsledky

Zahajovací duel turnaje obstaral vítěz již tří ročníků Hlubocké zimní ligy Český Krumlov proti outsiderovi z Protivína. Utkání nakonec skončilo překvapivou dělbou bodů po výsledku 2:2. V dalších soubojích si tři body do tabulky připsaly týmy Bavorovic, Roudného a Hluboké. 

Český Krumlov - Protivín 2:2
Lažiště - Bavorovice 1:2
Roudné - SKP České Budějovice 3:2
Hluboká - Kamenný Újezd 7:0

Nedělní program

Poutavá utkání budou k vidění i v neděli. V okresním derby změří síly fotbalisté Jankova a Rudolfova. Vzájemný podzimní duel skončil drtivým vítězstvím svěřenců trenéra Čadka 6:2. V dalších zápasech se představí ještě například divizní Milevsko nebo Táborsko.

10:00 hodin: Milevsko - Hrdějovice
12:00 hodin: Vodňany - SK Dynamo 17
14:00 hodin: Táborsko - Loko České Budějovice
16:00 hodin: Jankov - Rudolfov

Štítky fotbal, Hluboká nad Vltavou, zimní liga, čtvrtý ročník, systém, rozlosování, Český Krumlov, okres Tábor, Milevsko, Protivín, Jankov, Rudolfov, Vodňany, Roudné, Kamenný Újezd, Hrdějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hluboké byl zahájen čtvrtý ročník zimní ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.