Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Návrat ztraceného syna. Do Budějc přichází Ladislav Volešák

Dalším fotbalistou, který by měl zaplnit místo v základní sestavě budějckého Dynama po zraněných oporách Kalodovi a Herzánovi, je středopolař Ladislav Volešák. Pražský rodák na jihu Čech v minulosti již dvakrát působil, nyní by měl v Dynamu strávit celou nadcházející sezonu.

V nejvyšší soutěži odehrál tento zkušený ligový fotbalista 180 zápasů, v nichž zaznamenal 25 branek. „Věříme, že stejně jako Jan Vošahlík bude pro tým posilou a že se okamžitě zařadí mezi hráče základní sestavy,“ říká sportovní manažer Martin Vozábal. Stejně jako Vošahlík by měl být i Volešák trenérům k dispozici již tuto sobotu v utkání proti Teplicím.

ČTĚTE TAKÉ: Dynamo doplňuje kádr dalším sešívaným fotbalistou

Ladislav Volešák začínal s fotbalem v Slovanu Hradištko, avšak již od šesti let oblékal dres Sparty Praha, kde prošel mládežnickými výběry všech kategorií. V roce 2003 se zúčastnil mistrovství Evropy do 19 let i mistrovství světa do 20 let.

V červenci 2004 byl zařazen do prvního mužstva Sparty, ale vzápětí ho klub pustil na hostování do Mladé Boleslavi, odkud se v lednu 2005 na Letnou vrátil. Do áčka letenského týmu se ale za celý rok neprosadil a působil pouze v druholigové rezervě. Jenže ta v roce 2006 sestoupila do třetí ligy, Sparta se rozhodla výrazně zúžit kádr a uvolnila mladého hráče na hostování na jih Čech.

V Českých Budějovicích se Volešákovi velmi dařilo a díky tomu si vysloužil přestup do Slavie, kde vydržel až do roku 2010. S týmem mimo jiné získal dva mistrovské tituly. Z Prahy si to pak ve stejném roce namířil na půlroční hostování zpět do Českých Budějovic a ještě v zimě přestoupil do Slovácka. Na začátku roku 2014 odešel do Příbrami a nyní míří do Dynama na další hostování.

Napsal Aleš Strouha
Tisková zpráva

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Ladislav Volešák, hostování, 1. FK Příbram, České Budějovice, fotbalista, Česko, AC Sparta Praha, Jan Vošahlík, FK Teplice, Martin Vozábal, Mistrovství světa ve fotbale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat ztraceného syna. Do Budějc přichází Ladislav Volešák  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.