Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ohlédnutí za zápasem Dynama se Slávií pohledem Drbny

Další existenční střetnutí čekalo o druhé květnové neděli fotbalisty Dynama České Budějovice.

Přestože byl zápas mezi Jihočechy a pražskou Slavií v závěru týdne narychlo přeložen kvůli vystoupení českého hokejového národního týmu na mistrovství světa v Bratislavě na 14. hodinu, navštívily ho více než tři tisícovky diváků, které zajímalo, v jakém světle se představí problémy sužovaný tým vedený Michalem Petroušem. Po čtvrtečním incidentu v Edenu, kde muselo být kvůli řádění domácích rádoby fanoušků ukončeno semifinálové utkání Ondrášovka Cupu mezi Slavií a Olomoucí, totiž určitě neodjížděli slávisté do Budějovic bojovat s klidnou hlavou…

Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně a šance se střídaly na obou stranách. Navrch však měli hosté, kteří se pokoušeli ohrozit Kučerovu branku mnohem častěji. Když se neuplatnily střely Pospěcha, Milutinoviće ani Vlčka, sešívaní byli potrestáni. Obránce Čelůstka se nedohodl se Zlámalem a míč poslal zcela zbytečně na roh, ke kterému se tradičně postavil Otepka. Českobudějovický matador kopnul míč do vápna, tam ho jako první našel Tomáš Stráský a marně bráněn nechtěným iniciátorem celé této akce Čelůstkou poslal přesně mířenou hlavičkou domácí do vedení, přestože si Zlámal na míč ještě stačil stáhnout – 1:0.

Inkasovaná branka hostující mužstvo do kolen nesrazila, ba naopak. Tvrdou střelu Vlčka nedlouho po obdrženém gólu musel Kučera vyrazit na roh. Další desetiminutovka žádnou zajímavější akci nepřinesla, hra se odehrávala spíš mezi vápny. Až ve 22. minutě fauloval Horejš Vlčka při jeho výpadu po levé straně, českobudějovický zadák obdržel žlutou kartu a zajistil slávistům příležitost kopat standardku ze zajímavé pozice. Míč poslal do pokutového území písecký odchovanec Štěpán Koreš přesně na hlavičku nikým nestřeženého Zbyňka Pospěcha, jenž se nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Převaha sešívaných pokračovala i po této brance. Hosté českobudějovickým fotbalistům míč moc často nepůjčili, velmi dobře kombinovali, ale chyběla jim finální přihrávka a přesné gólové zakončení. Dynamo o sobě dalo vědět zase až po více než půlhodině hry, kdy zahrával po faulu Trubily přímý kop Otepka, letící míč však Zlámal ve vzduchu chytil. Otepkův střelecký pokus z dvaceti metrů ve 35. minutě pak letěl jen kolem levé tyče Slavie. Zahrozili i hosté, Černého projektil ale připravený Kučera zlikvidoval. Ve 41. minutě připravil Chirkin velmi dobrou střeleckou příležitost Stráskému, ten vypálil balon jen po zemi a slávistický gólman ho chytl do náruče. Nedlouho před přestávkou se neprosadilo ani hostující mužstvo, zkušený budějovický brankář opět nezklamal.

Kdyby se diváci zdrželi o přestávce u stánku s klobásami, nemuseli vůbec litovat. Úvodních osm minut druhé půle na hřišti nepřinesl žádné zásadní vzrušení. Až v 53. minutě se k míči dostal Koreš a ze závaru na penaltovém puntíku nebezpečnou ranou dokonale prověřil Kučerovy schopnosti, který reflexivně zasáhl. O šest minut později využil nepřesné přihrávky Chirkina Pospěch, avšak jeho střela skončila vedle pravé tyče. V 60. minutě nahradil červenou kartou ohroženého Milutinoviće Janda, který po pěti minutách připravil skvělou šanci Milanu Černému, jeho střela z voleje však letěla nad břevno domácí branky. Za dvě minuty se opět po celkem dlouhé době připomněli i hráči Dynama, když Vulin ze standardní situace přestřelil.

Další možnost vedoucí branky měli sešívaní, tentokrát hrající v modrých dresech, v 70. minutě, kdy se v domácím pokutovém území ocitl sám před Kučerou Stanislav Vlček, ale dobíhající Vulin jej o míč včas připravil. Pražané měli navrch i nadále, dobře napadli a domácí tým v podstatě nepustili ani přes půlku, sami se ale také do vážnější šance nedostali. V 85. minutě nachystal dobrou šanci Pospěchovi Vlček, autora jediné branky hostů však zneutralizoval dobře bránící Simić. Poslední vážnější akci zápasu předvedl Koreš, který střílel tři minuty před vypršením základní hrací doby na Kučeru, opora v brance Dynama mu ale dala jasný signál, že utkání skončí remízou. To potvrdil ve druhé minutě nastavení Pecka, který pálil z těsné blízkosti hodně mimo.

Utkání mezi Dynamem České Budějovice a Slavií Praha tak skončilo remízou, která je co do počtu vstřelených gólů spravedlivá, avšak herně měli navrch téměř po celou dobu střetnutí slávisté. Na to se ale fotbalová historie ptát nebude…
Osmadvacáté kolo sehrají Budějovičtí až v pondělí, jelikož jejich zápas s Brnem bude vysílán v přímém přenosu na programu ČT 4 Sport. Ligový program této sezony na Střeleckém ostrově uzavře v sobotu 21. května od 17:30 hodin zápas domácích hráčů s Olomoucí.

SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 7. Stráský -  23. Pospěch, ŽK: 1:1 (Horejš - Milutinović), diváci: 3061. Rozhodčí: Zelinka - Tacina, Kocián.

Dynamo: Kučera - Laštovka, Lengyel, Horejš (46. Simić), Vulin - Hudson, Otepka, Chirkin, Nitrianský (86. Pecka) - Ondrášek (69. Mezlík), Stráský. Trenér Jaroslav Šilhavý.

Slavia: Zlámal - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Černý, Jarolím, Milutinović (60. Janda, 76. Hora), Koreš - Pospěch, Vlček. Trenér Michal Petrouš.

Nejlepší hráči zápasu očima Drbny

Pavel Kučera

Gólmanská opora Jihočechů dokázala zlikvidovat spousty slávistických šancí a zajistila Dynamu v tomto duelu zisk alespoň jednoho bodu.

Zbyněk Pospěch

Útočník, který je ve Slavii na hostování z Brna, se v zápase převedl ve velmi dobrém světle. Kromě vyrovnávací branky vyslal na domácí svatyni několik dalších velmi nebezpečných pokusů.

Hodnocení hráčů

SK Dynamo České Budějovice

Základní sestava:Kučera 2, Laštovka 3, Lengyel 3, Horejš 4, Vulin 2, Hudson 3, Otepka 2, Chirkin 3, Nitrianský 3, Ondrášek 4, Stráský 2 (průměr 2,82)
Střídající hráči: Simić 2, Mezlík 3
 

SK Slavia Praha

Základní sestava: Zlámal 3, Kaufman 3, Čelůstka 4, Hubáček 2, Trubila 2, Černý 2, Jarolím 2, Milutinović 3, Koreš 2, Pospěch 1, Vlček 3 (průměr 2,45)

Hráči jsou hodnoceni jako ve škole podle stupnice 1 až 5. Oznámkováni byli jen ti, kteří odehráli více než 20 minut.

Autor: Pavel Kacerovský

ČTĚTE TAKÉ:
Slavia odvezla ze Střeleckého ostrova bod

Více informací o jihočeském fotbale naleznete na www.magazinfotbal.cz

Štítky HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, HC Slavia Praha, Pavel Kučera, Zbyněk Pospěch, Stanislav Vlček, Tomáš Stráský, Štěpán Koreš, SK Sigma Olomouc, Milan Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohlédnutí za  zápasem Dynama se Slávií pohledem Drbny  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.