Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Penaltový rozstřel rozhodl napínavé finále na Hluboké

Třetí kolo turnaje E.ON Junior Cup 2013 nabídlo zatím největší drama, protože finálový zápas mezi FC Písek a SKP České Budějovice musely za stavu 9:9 rozhodnout pokutové kopy. V nich byli přesnější Písečtí, kteří tak oplatili svému soupeři porážku ze základní skupiny.

Poražený finalista ale smutnit nemusel, protože od pořadatelské společnosti E.ON dostal za svůj výkon divokou kartu na postup do Velkého finále.

V základní skupině porazili hráči SKP tým Písku 7:4 a na podobný výsledek to vypadalo i v průběhu první půle finálového zápasu. Po poločase vedlo SKP na jednom hřišti 2:1 a na druhém 4:2.

Po výměně stran začali Písečtí dotahovat, i když o něco více ze hry měl soupeř. Výsledkem byl průběžný nerozhodný stav 7:7. Po další brance SKP musel Písek opět zabrat, a to se mu nejenže povedlo, ale po dalším gólu šel Písek do vedení.

Tým SKP byl najednou v opačné situaci a musel mazat manko soupeře. Proti SKP hrál čas, protože Písek otočil stav tři minuty před koncem utkání. Českobudějovičtí fotbalisté se ale nevzdali a dokázali gólem v posledních deseti sekundách srovnat na 9:9.

Na řadu tak přišly pokutové kopy, ve kterých byli písečtí hráči stoprocentní. Naopak českobudějovický Faktor napálil míč do břevna a Pytlík těsně minul pravou tyč.

„Kluci byli v poslední době trošičku v útlumu a turnaj jsem pojal tak, že jsem je chtěl nabudit a vyhecovat. Takhle hrát jsem je měsíc neviděl a úspěch jim moc přeji. Pro všechny zúčastněné musel být finálový zápas skvělý zážitek,“ uvedl po penaltovém rozstřelu trenér FC Písek Josef Šácha. „Penalty sice netrénujeme, ale klukům jsem věřil. I tak to byla loterie. Hráčům před Velkým finále připomenu, že tam budou nejlepší kluby a že se můžou v případě úspěchu ukázat.“

Působení svých svěřenců hodnotil také trenér SKP České Budějovice Martin Formánek: „Měli jsme silnou skupinu, ve které hrály tři krajské mančafty. Hráli jsme dobře a výkony hodnotím kladně, i když ke konci turnaje se některým hráčům už motaly nohy.“

Při vyhlašovacím ceremoniálu došlo ze strany pořadatelské společnosti k rozhodnutí udělit druhému SKP České Budějovice divokou kartu, díky které si i poražení finalisté zahrají v září ve Velkém finále. „Dlouhou dobu jsme neviděli takové strhující finále. Proto jsme se rozhodli, že si postup zaslouží nejen Písek, ale i SKP. Jejich hráči bojovali a po penaltovém rozstřelu měli slzy v očích. Takhle jsme jim vrátili do tváře radost,“ uvedl Marek Pagač z marketingového oddělení energetické společnosti E.ON.

Kromě Písku tedy bude hrát ve Velkém finále i Sportovní klub policie České Budějovice a těšit se tak může na konfrontaci s nejlepšími týmy v Česku. „Hlavně za děti jsem rád, protože mají po tomto gestu zase radost z fotbalu a budou se na další turnaj těšit. Bude to nádherný zážitek,“ dodal Formánek.

V individuálních oceněních si ceny rozdělili fotbalisté finálových týmů. Nejlepším hráčem se stal Libor Bastl z SKP. Další ceny putovaly do Písku. Nejlepším brankářem byl Matěj Kozelka a s 21 góly vyhrál cenu pro nejlepšího střelce Samuel Černý.

Turnaj zhlédl také starosta města Hluboká nad Vltavou Tomáš Jirsa. „Hluboká buduje možná 80 let sportovní areál. Nyní je v podobě, kdy jsme schopni sem přivést takový turnaj, jako je E.ON Junior Cup. Vážíme si toho a je úžasné, když přijedou lidi z celých jižních Čech. Děti jsou z toho nadšené a doufám, že se sem turnaj zase vrátí.“

Všichni hráči i diváci se mohli vyřádit na atrakcích v rámci doprovodného programu. Rodiny mezi sebou soupeřily v E.ON Rodinném turnaji, děti se vydováděly v E.ON Fotbalovém parku a svou práci s míčem ukazovali soutěžící v Energy Freestyle fotbálku.

Kategorii zkušených vyhrál David Vaš, který kromě postupu do Velkého finále získal i týdenní zapůjčení elektromobilu Smart ForTwo ED. „Energy Freestyle je zcela nová soutěž, která dává prostor všem návštěvníkům turnaje, aby předvedli před ostatními a především před odbornou porotou, co vše umějí s míčem. V kategorii zkušených jsou k vidění opravdu hezké triky,“ dodal Pagač.

Z doprovodného programu to ale nebylo vše. Byly připravené i jízdy na elektrických koloběžkách či na Segway. Sekce Smart Mobility pak nabídla informace o alternativních pohonech na CNG a elektro, přičemž si diváci také vyzkoušeli elektromobil Smart ForTwo ED.

Sběratelé podpisů měli šanci získat autogram od ambasadora projektu E.ON Rodinný fotbálek pro Jihočeský kraj a hráče SK Dynamo České Budějovice Iva Táborského, který v Hluboké strávil velkou část dne.

Konečné pořadí týmů E.ON Junior Cup 2013 - Hluboká nad Vltavou

1. FC Písek
2. SKP České Budějovice
3. TJ Šumavan Vimperk
4. FK Spartak Kaplice
5. TJ Hluboká nad Vltavou
6. FK Tatran Prachatice
7. TJ Lokomotiva České Budějovice
8. TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí / Dolní Bukovsko
9. Blaník Strunkovice
10. FK Slavoj Český Krumlov
11. SK Rudolfov
12. Sokol Bavorov

Nejlepší hráč: Libor Bastl (SKP České Budějovice)
Nejlepší střelec: Samuel Černý (21 branek, FC Písek)
Nejlepší gólman: Matěj Kozelka (FC Písek)

Tisková zpráva

E.ON Junior Cup 2013 na Hluboké

Sobota, 4. května 2013, 10:40

E.ON Junior Cup 2013 - Hluboká nad Vltavou
E.ON Junior Cup 2013 - Hluboká nad Vltavou

Štítky E.ON Junior Cup, E.ON Rodinný fotbálek, E.ON, fotbalový turnaj, Hluboká nad Vltavou, finále, FC Písek, SKP České Budějovice, Pražská konzervatoř, Písek, SK Dynamo České Budějovice, Smart ForTwo II, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Penaltový rozstřel rozhodl napínavé finále na Hluboké  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.