Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prachbídná generálka náladu v Dynamu nezvedla

Mizerné výkony v přípravných utkáních rozhodně nenaplňují fanoušky budějckého Dynama optimismem. Nejinak tomu bylo v pondělní generálce na Střeleckém ostrově, kde domácí fotbalisté podlehli Jihlavě 0:1.

Přítomné necelé dvě stovky diváků musely bolet oči, trenéra Cipra bude nejméně do pondělního utkání s Olomoucí bolet s největší pravděpodobností hlava.

Do utkání nastoupilo Dynamo s výraznou posilou v brance, z Plzně na hostování přišel Michal Daněk. Jinak žádná velká změna v základní jedenáctce proti předcházejícím utkáním nenastala.

Dynamo do posledního přípravného zápasu před startem ligy nastoupilo se stejnými problémy. Obrana má do skálopevné neprostupné hráze velmi daleko. To potvrdil v 8. minutě pravý obránce Krajčík, který poslal slabou malou domů, tu vystihl Mešanovic, který se řítil na Daňka sám, českobudějovický brankář dobře vyběhl, kličku jihlavského útočníka vystihl, a tím zachránil domácí tým od pohromy.

To nebylo všechno, dvě minuty na to se minul stoper Řepka, Mešanovic šel opět sám na Daňka, tentokrát volil střelu, ale dopadlo to pro domácí stejně dobře jako v prvním případě. Že nemá obrana svůj den, ukázala i 25. minuta, kdy Šilinger poslal trestný kop z pravé stany na malé vápno, kde byl úplně osamocený stoper Velický, ale hlavou poslal míč nad budějckou branku.

Českobudějovičtí se dostávali do šancí málo, přesto v prvním poločase tři měli. Ve 27. minutě se dostal ve vápně k odraženému míči Otepka, ale jeho střelu brankář Blažek bravurně chytil. Za deset minut poslal míč z trestného kopu u pravé postranní čáry Sandro, Lengyel na úrovni penalty nebyl nikým atakován, ale přesto poslal míč hlavou přesně do míst, kde stál brankář Blažek.

Snaha domácích vygradovala těsně před přestávkou, kdy Sandro vybojoval míč, poslal do šance Řezníčka, ten se snažil ještě obejít i jihlavského brankáře, ale Blažek vychytal i jeho pokus.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, Jihlava hrála, na rozdíl od domácího týmu, dobře a po zásluze, i když trochu šťastně, šla do vedení. V 59. minutě trestný kop z dvaceti metrů zahrával Kučera, zeď se ukázala děravou, a i s pomocí její teče skončil míč u pravé tyče bezmocného Daňka – 0:1. Hostům narostla křídla, bylo jich plné hřiště, pokud na kopačkách hráčů Dynama byla znát nejistota od začátku, teď se ještě znásobila.

Do pohody je mohla dostat vstřelená branka. Klesa kličkoval ve vápně, a když se snažil přihrát, tak jeden z obránců zahrál podle asistenta rozhodčího rukou a sudí Jílek nařídil penaltu. K ní se postavil Ondrášek, ale s jeho slabým pokusem neměl zkušený Blažek vážnější problémy. Dobře hrající hosté pak nejtěsnější vítězství uhájili.

SK Dynamo České Budějovice – FC Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)

Branka: 59. Kučera. Rozhodčí: Jílek - Peterka, Eibl. Diváci: 200.

Dynamo: Daněk – Krajčík, Lengyel, Řepka, Machovec – Klesa, Otepka (46. Rýdel), Javorek, Sandro – Řezníček (60. F. Němec), Ondrášek (75. Hudson). Trenér František Cipro.

Jihlava: Blažek – Obert, Tlustý, Halama, Šilinger – Helísek, Velický, Kučera, Gabriel (46. Jungr) – Mešanovic (46. Tecl), Sedláček. Trenér Roman Pivarník.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Michal Daněk, Střelecký ostrov, František Cipro, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc, Roman Pivarník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachbídná generálka náladu v Dynamu nezvedla  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.