Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Před prázdnými tribunami neuspěli, Sparta vyhrála 3:1

Dynamo nebodovalo ani ve 4. kole nové sezony Gambrinus ligy. Se Spartou Praha prohrálo na prázdné Letné 1:3. Jihočeši předvedli sympatický výkon a chvílemi domácí tlačili. Rozhodující byl druhý gól Kweukeho, který padl v začátcích druhé půle, kdy byli svěřenci trenéra Cipra aktivnější.

Trenér Cipro udělal oproti Baníku jedinou změnu. Jan Halama nastoupil v záloze místo Michala Rakovana. Jihočeši začali sympaticky. Po prvním rohu Otepky hlavičkoval Marković a jeho pokusu moc nechybělo.

Sparta hrozila Kweukem, který nastoupil na hrotu. Po jednom z rohů domácích šli dva na dva Otepka se Sandrem, ale brazilskému záložníkovi míč na poslední chvíli ukopl Vidlička.

Několik desítek vteřin na to kopal roh Pražanů Hušbauer, míč propadl až k volnému Jarošíkovi, jehož střelu vyrazil Daněk. Ve 26. minutě už se ale domácí mohli radovat. Daněk musel pro míč z branky, při odkopu trefil Kweukeho a míč vyletěl vysokým obloukem do vzduchu. Tam se ho chopil Václav Kadlec a do poloprázdné branky skóroval.

Vyrovnání se prázdná Letná dočkala ve 35. minutě. Sandro vyslal krásnou kolmicí do šance Miroslava Markoviće, který lehkým obloučkem přehodil vybíhajícího Vaclíka a vyrovnal. Jihočeši poté převzali iniciativu a Spartu nepouštěli do větších šancí. Výjimkou byla střela Hušbauera z dálky, která však na výsledku 1:1 po prvním poločase nic nezměnila.

Dynamo vstoupilo do druhé půle aktivněji, Klesa střílel tísněn do boční sítě. První střela na branku Pražanů však znamenala vedení pro svěřence Vítězslava Lavičky. Na rohu pokutového území se s míčem otočil Léonard Kweuke a přesnou střelou s pomocí tyče dostal balon do sítě. Hráči v rudých dresech po vedoucím gólu ožili, Pavel Kadeřábek dvakrát vystřelil těsně mimo.

Právě pravý záložník se dostal po standardní situaci do stoprocentní příležitosti, ale z velké blízkosti ho vychytal brankář Daněk. Poslední čtvrthodinka patřila znovu Dynamu. Příchody Zeby a Němce hru oživily a domácí zatlačili Jihočechy na vlastní polovinu. Na hrot se posunul Roman Lengyel, na kterého mířily dlouhé míče.

V malém vápně zkoušel nůžky Marković, ale přestřelil. Stejný hráč měl i další možnost, ale po pasu Němce pořádně míč ani nezasáhl. Po neproměněných šancích přišel trest do otevřené obrany, kam pronikl Kweuke, přehodil si Daňka, nabídl míč Pavlu Kadeřábkovi a ten jeho nabídkou nepohrdl.

Na stavu 3:1 už se v závěrečných vteřinách nic nezměnilo a Dynamo tak prohrálo po sympatickém výkonu na Letné o dvě branky.

Příští neděli hraje Dynamo doma od 17 hodin doma s úřadujícím mistrem z Liberce.

AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 3:1 (1:1)

Branky: 26. Kadlec, 52. Kweuke, 89. Kadeřábek - 35. Marković. ŽK: 4:2 (Hušbauer, Kadeřábek, Kweuke, Jarošík - Halama, Klesa). Rozhodčí: Nenedál - Mencl, Pelikán. Střely na bránu: 7:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:12. Diváci: 0.

Sparta: Vaclík - Vidlička, Jarošík, Švejdík, Pamič - Kadeřábek, Hušbauer, Pavelka (56. Matějovský), Skalák (46. Přikryl) - Kadlec (83. Kerič), Kweuke. Trenér Vítězslav Lavička.

Dynamo: Daněk - Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík (80. Řezníček) - Klesa (69. Němec), Otepka, Halama (66. Zeba), Rýdel, Sandro - Marković. Trenér František Cipro.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz
Foto: www.sparta.cz

Štítky fotbal, Gambrinus liga, AC Sparta Praha, Dynamo České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, František Cipro, Letná, Miroslav Marković, Pavel Kadeřábek, 1. česká fotbalová liga, Jan Halama, Václav Kadlec, Němci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před prázdnými tribunami neuspěli, Sparta vyhrála 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.