Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Přestřelku nováčků zvládlo Dynamo na výbornou

Druhá výhra je na světě! Budějčtí fotbalisté zvládli veledůležitý souboj nováčků v Synot lize a z Hradce Králové vezou hodně cenné tři body. Základ úspěchu byl položen už v 1. poločase, po kterém si Jihočeši nesli do kabiny příjemný náskok.

Jako by Petr Benát chtěl už v páté minutě naznačit, jak bude celé utkání probíhat. Z malého vápna ale nedokázal trefit branku Hradce. Dvacátá minuta už však gólovou radost hostí nabídla. Michal Škoda byl ve správnou dobu na správném místě a dokázal odražený míč umístit za záda Kuciaka. Překvapená obrana neměla sebemenší šanci nějak zareagovat.

Votroci měli možnost srovnat ve 26. minutě, jenže Chleboun s Plašilem neusměrnili po rohovém kopu míč do sítě. Proto o čtyři minuty později zatáhl Novák balon do velkého vápna, předal jej Jakubu Horovi, který se přesnou ranou k pravé tyči nemýlil. Kuciak byl bezmocný. Na závěr poločasu ještě zahrozili Plašil a Halilovič, čisté konto Křížka ale neutrpělo.

Domácí se s výsledkem nehodlali smířit a ohrožovali svatyni Dynama od začátku druhé půle. Křížek měl v 54. minutě plné ruce práce se standardní situací Chlebouna. Hradec Králové se nicméně dočkal za deset minut. Centr Haliloviče tečoval na hranici malého vápna Pavel Čermák a snížil stav na 1:2.

Svůj skvělý výkon však potvrdil z následného protiútoku Michal Škoda. Znovu prokázal instinkt správného útočníka a odražený balon poslal bleskurychle k pravé tyči Kuciaka. Brankové hody pokračovaly v 73. minutě, když po přihrávce Vaněčka střílel Pavel Dvořák, který měl štěstí a nezkrocený míč dotlačil do českobudějovické sítě.

Snaha Hradce pokračovala v závěru, ale závěrečný tlak Dynamo ustálo. Sudí Kovařík musel chtě nechtě rozehrát mariáš, protože poslední minuty byly poněkud ostřejší. Nejvíce to odnesl domácí Križko, jenž musel po druhé žluté kartě mířit do sprch. Votroci už se s oslabením nepopasovali a ofenzivně laděný duel ztratili.

Budějčtí moc dlouho slavit nemohou. Již v pátek se na Střeleckém ostrově představí SK Slavia Praha. Výkop je naplánován na 17. hodinu.

FC Hradec Králové - SK Dynamo České Budějovice 2:3 (0:2)

Branky: 64. Čermák, 73. Dvořák - 20. a 65. Škoda, 30. Hora. ŽK: 3:4 (Križko 2, Kuciak - Herzán, Kladrubský, Hora, Linhart). ČK: 89. Križko. Rozhodčí: Kovařík - J. Paták, Dobrovolný. Diváci: 2555.

FC Hradec Králové: Kuciak - Holeš, Chleboun (62. Vaněček), Plašil, Mareš, (46. Černý) - Križko, Čermák - Štípek, Kulič (72. Shejbal), Halilovič - Dvořák. Trenér Luboš Prokopec.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Hanzlík, Podstavek, Lengyel, Novák - Hora (90+2. Linhart), Benát (79. Brunclík), Kladrubský, Herzán (86. Kalod), Klesa - Škoda. Trenér Luboš Urban.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, Synot liga, nováčci, výhra, Michal Škoda, Jakub Hora, SYNOT, Pavel Dvořák, Pavel Čermák, Petr Benát, SK Slavia Praha, Luboš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelku nováčků zvládlo Dynamo na výbornou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.