Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Proti Varnsdorfu urvalo Dynamo zlaté tři body

Nesmírně důležité tři body získalo českobudějovické Dynamo v úvodním jarním zápase Fotbalové národní ligy proti Varnsdorfu. Na porážku průběžně třetího týmu tabulky stačil Jihočechům jediný gól, o který se postaral v úvodu duelu 17. kola Michal Klesa.

Dynamo začalo aktivně a hned v 9. minutě vstřelilo první a zároveň rozhodující branku. Nováček Hurka zatáhl balon po levé straně, vymanil se ze sevření hostujícím obráncem, nacentroval do vápna, kde našel Michala Klesu a ten Fendricha prostřelil - 1:0.

Po vedoucím gólu převzali iniciativu hosté a dobrou kombinační hrou Jihočechy přehrávali. Hrdinou dalších minut se stal budějcký gólman Křížek. Vytáhl se zejména při pokusu varnsdorfského kapitána Kotiše. A hned vzápětí měl i potřebné štěstí, když se Zbrožkova střela otřela o břevno.

O přestávce se dokázalo Dynamo vzpamatovat a rivala z nejsevernějšího cípu České republiky ve většině činností předčilo. Velkou šanci měl Linhart, ale mířil mimo. Zbytek utkání se hrálo mezi šestnáctkami a Budějce si zodpovědným obranným výkonem zisk důležitých třech bodů pohlídaly.

„Dnešního vítězství si hodně vážím, protože Varnsdorf je velmi dobrý klub, a mít ho navíc hned na začátku jarní části sezony doma, to není žádná lahoda. Chtěli jsme hosty napadat a dostat je pod tlak. Soupeř si nás ale pak přečetl, protože jsme hráli hodně vysoko, roztáhl nás a přestali jsme plnit domluvené věci. Naštěstí Křížek nás ve dvou případech skvěle podržel. Do stoprocentní šance jsme Varnsdorf nepustili a nám se otevíral prostor pro brejky. V závěru jsme to hráli přesně na udržení výsledku. Vím, že náš výkon nebyl ideální, ale takové tyhle zápasy jsou. My máme tři body a to je pro nás nejcennější,“ hodnotil zápas kouč Dynama Luboš Urban.

„Naší hře chyběla jenom branka, jinak klukům nemám co vytknout. Utkání zvládli velice dobře a převážně jsme byli lepším týmem. Ve druhém poločase se nám ale dařilo hrát jenom po šestnáctku, ke stoprocentní šanci nás domácí nepustili. Byli jsme si vědomi, jak moc důležité pro ně dnešní utkání bylo. Na jejich hře se to podepsalo, byli svázáni. Jsem přesvědčený, že když takhle budeme hrát dál, udržíme se v horních patrech tabulky. Kluci se fotbalem baví, to je naše priorita,“ řekl po zápase trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

Příští sobotu zajíždí Dynamo do Sokolova, v pátek 21. března hostí na svém trávníku vedoucí tým tabulky z Hradce Králové. Výkop bude jako tradičně v 18 hodin.

SK Dynamo České Budějovice - FK Varnsdorf 1:0 (1:0)

Branka: 9. Klesa. ŽK: 3:1 (Klesa, Kalod, Hanzlík - Jakobovský). Rozhodčí: Ochotnický - Moláček, Černý. Diváci: 2155.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - M. Hála, Lengyel, Kalod, Machovec - Herzán, Brunclík, J. Hála (74. Benát) - Klesa, Linhart (84. Chmelo), Hurka (58. Hanzlík). Trenér Luboš Urban.

FK Varnsdorf: Fendrich - Tvaroha (71. Mach), Kouřil, Zbrožek, Jakobovský - Mikinič (86. Zieris), Kotiš, Jurča (54. Halbich), Breite - Schubert - Martan. Trenér Zdenko Frťala.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Varnsdorf, Fotbalová národní liga, Michal Klesa, 2. česká fotbalová liga, Luboš Urban, Zdenko Frťala, Česko, FC Hradec Králové, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Nejlepší na hřišti Matěj Kotiš. Byl u všeho....rozehrával, tvořil, bránil, střílel....skvělej. Toho bych u nás moc rád viděl.

Sobota, 8. března 2014, 09:21Odpovědět

Hawky

Tady opravdu platí, že historie se ptát nebude.....

Sobota, 8. března 2014, 08:41Odpovědět

Proti Varnsdorfu urvalo Dynamo zlaté tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.