Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Prvoligová rozlučka budějckých fotbalistů body nepřinesla

Jihočeši se s nejvyšší soutěží rozloučili porážkou, když na Hané padli s Olomoucí 0:1. V dresu Dynama si v základní sestavě připsal premiéru Jiří Funda, jenž v prvním poločase vyslal na branku nepříjemnou střelu. V tabulce skončili Budějčáci vzhledem k porážce Hradce Králové patnáctí.

V dresu Dynama se poprvé v kariéře představil Jiří Funda, ale brzy musel skousnout hořkou pilulku, jelikož se Sigma dostala již v 6. minutě do vedení. Aktivní Rolinc nenechal obránce Jihočechů dýchat při rozehrávce, ti si příliš nerozuměli a míč se dostal až k Janu Navrátilovi, jenž překonal Daňka.

Úvodní čtvrthodinku uzavřel za hustého deště Jan Škerle, jehož střela z dobré pozice po rohovém kopu se mezi tři tyče nevešla. Dynamo mohlo odpovědět v 18. minutě, ale povedená střela ligového nováčka Fundy skončila pouze v rukavicích brankáře Zlámala.

Sigma byla v první půli aktivnějším celkem a po zásluze po ní vedla o jednu branku. Vedení Hanáků mohlo být vyšší, ale technická střela Sukupa z hranice vápna šla nad břevno.

Po změně stran zvýšili hosté svoji aktivitu a naskytla se jim zajímavá šance. Halama vyslal do úniku Táborského, který však vyrovnání odmítl, když trefil pouze vybíhajícího brankáře Zlámala.

Jihočeši se nadále snažili o vyrovnání, ale Olomouc je do žádných vážnějších situací nepouštěla. Sami Hanáci drželi míč a hlídali výsledek. Jihočeši se již do dalších šancí nedostali a zápas skončil výhrou Sigmy Olomouc 1:0.

V příští sezoně bude SK Dynamo České Budějovice po sestupu hrát Národní fotbalovou ligu.

SK Sigma Olomouc - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)

Branka: 6. Navrátil. ŽK: 0:2 (Čadek, Benát). Rozhodčí: Proske - Štěrba, Vlasjuk. Diváci: 3356.

Olomouc: Zlámal - Sukup, Škerle, Šindelář, Javůrek - Navrátil (80. Falta), Pospíšil, Plšek, Schulmeister - Rolinc (60. Varadi), Petr. Trenér Martin Kotůlek.

Dynamo: Daněk - Novák, Lengyel, Halama, Hanzlík - Ježdík, Benát (78. Horák), Funda (85. Radouch), Sandro (61. Čadek) - Hora - Táborský. Trenér Pavol Švantner.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, SK Sigma Olomouc, SK Dynamo České Budějovice, Gambrinus liga, FC Hradec Králové, Haná, Jan Navrátil, Martin Kotůlek, Pavol Švantner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvoligová rozlučka budějckých fotbalistů body nepřinesla  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.