Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Roudné překvapilo v Táboře, Hluboká je stále bez výhry

Ve třetím kole A skupiny divize fotbalistů přivezlo roudenské mužstvo tři překvapivé a cenné body ze hřiště béčka Táborska.

Třetím kolem ale pokračoval i Chance krajský přebor, v němž Jankov ukořistil bod z horké půdy ve Vodňanech po remíze 1:1 a první tříbodové vítězství zaznamenal Rudolfov, který přehrál před vlastními diváky Dačice 2:1. Naopak na premiérovou výhru v letošním soutěžním ročníku čekají Hlubočtí, ti si body rozdělili se Sedlicí po divoké přestřelce 4:4.

Ke třem roudenským bodům pomohla i paní Štěstěna

Roudenské fotbalisty čekalo o víkendu třetí jihočeské derby za sebou. Po porážce v Čížové a domácí výhře nad Milevskem se svěřenci kouče Františka Mertla střetli s béčkem druholigového Táborska.

Domácí tým nastoupil celkem se sedmi hráči z kádru A mužstva a od úvodních minut byla tato kvalita na táborských kopačkách zcela znatelná. „Táborsko bylo jednoznačně lepší, mělo jasnou převahu a dostávalo nás pod velký tlak. Měli jsme několikrát obrovské štěstí, domácí zahodili spoustu vyložených šancí a postupně nastřelili tyč i břevno,“ hodnotil duel kormidelník zelenobílých František Mertl.

Hrdinou roudenských byl bezesporu i fantom mezi třemi tyčemi Miroslav Jirkal. „Musíme si přiznat, že Míra nás vyloženě podržel,“ chválil mladého brankáře kouč Roudného a nezapomněl ani na zbytek mužstva: „Po vyloučení Trněného v 70. minutě jsme si vedli znamenitě. Hru jsme kouskovali, podrželi míč a to jednogólové vedení z úvodu druhé půle nakonec ubránili. Kluci padali do střel, dřeli až do úplného závěru a z placu odcházeli po čtyřech. Hráči předvedli skvělý obětavý výkon, za který byli odměněni vítězstvím.“

FC MAS Táborsko B - Malše Roudné 0:1 (0:0)
Branka: 55. Lovička. ČK: 70. Trněný

Sestava Roudného: Jirkal - Kössl, Vrátil, Průcha, Matoušek - Lovička (76. Kodras), Bíca (81. Diviš), Trněný, Beránek, Havelka (90. Lerch) - Píša. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 3. kola České divize A: Spartak Chrást - Hořovicko 1:1, Čížová - Doubravka 1:1, Rokycany - Admira Praha 4:2, Nové Strašecí - Český Krumlov 1:2, Přední Kopanina - Štěchovice 1:2, Milevsko - Tachov 0:3, Benešov - Aritma Praha 1:0.

Jankovští fotbalisté přišli o vítězství v nastaveném čase

Jankov zajížděl do Vodňan s cílem navázat na dvě předchozí vítězná vystoupení. Herně se budějckému celku znovu dařilo a i kýžená třetí výhra v řadě byla na dosah.

Hosté si v úvodním dějství vypracovali několik slibných příležitostí, ale vedení se bohužel neujali. „Byli jsme aktivnější a měli utkání rozhodnout již v prvním poločase. Své šance jsme ale neproměnili,“ litoval jankovský kouč Ivo Čech.

I ve druhé pětačtyřicetiminutovce si Jankovští vytvářeli další významné šance, ale opět ztroskotávali na velmi dobrém Liškovi ve vodňanské brance. Zasloužené vedení však přišlo, a to v 83. minutě, kdy se prosadil střídající žolík Holba.

Když už se zdálo, že Jankov bude po víkendu jediným mužstvem, který získá ze tří kol plný počet devíti bodů, Vodňany udeřily. V posledních sekundách duelu zachránil bod pro domácí tým střídající mladíček Kouba.

„Právem jsme se dostali do vedení, ale po ztrátě míče v brejkové situaci dva na jednoho a nákopu za naše stopery domácí v nastavení skóre srovnali. Je to určitě škoda vzhledem k nevyužitým šancím, ale minulý zápas s Třeboní byl spíše remízový a my brali tři body, takže v součtu po třech odehraných kolech ten bodový zisk asi odpovídá,“ konstatoval trenér Čech.

FK Vodňany - SK Jankov 1:1 (0:0)
Branky: 90 + 1. Kouba - 83. Holba

Sestava Jankova: Hrubý - Klíma, Řezníček, Lošek, Štěcha - Bürger, Bohoněk, Sedlic, Voráček - Nedvěd (55. Maxa, 91. Beránek), Štefl (75. Holba). Trenér Ivo Čech.

V podzámčí domácí neustále jen dotahovali

Hluboká vstoupila do zápasu proti nováčkovi soutěže mizerně, hosté se totiž ujali vedení po rohovém kopu již po pár minutách hry. Po odehrané půlhodině ztráceli domácí na Sedlici už dvě branky, když se za hosty trefil z přímého kopu Běloušek.

„Tahle střela byla určitě chytatelná a David Brašnička ji měl mít,“ mínil domácí trenér Borový o druhém gólu Sedlice a pokračoval dál: „O přestávce jsem musel klukům v kabině důrazně domluvit, vůbec se mi nelíbilo, co na hřišti předváděli. Sedlice hrála důrazně a my se s tím nedokázali vůbec vyrovnat. Nevím, proč nám trvá tak dlouho, než se dostaneme do tempa,“ zlobil se Milan Borový.

Domácím přestávka evidentně prospěla. Během sedmi minut druhého dějství dokázali hlubočtí fotbalisté dvougólové manko stáhnout a se soupeřem srovnat krok.

„Vstup do druhé půle nám vyšel fantasticky, byli jsme na koni a měli zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Bohužel jsme ale zanedlouho z rohu inkasovali potřetí. I z této branky jsme se však dokázali oklepat, znovu jsme srovnali a místo toho, abychom využili psychické výhody a utkání dotáhli do vítězného konce, opět jsme obdrželi laciný gól po rohovém kopu a zase jsme prohrávali. Byli jsme příliš nedůrazní, dostat čtyři branky po standardních situacích, to je katastrofální,“ byl rozzloben kouč Hluboké.

Konečnou remízu 4:4 posléze ještě zachránil pět minut před koncem útočník Kurali. Hlubočtí fotbalisté mají tak po třech odehraných kolech na svém kontě jen dva body. „Vzhledem k vývoji utkání je pro nás bod ještě plusový, přestože je to samozřejmě další ztráta. Ve dvou posledních duelech jsme obdrželi devět branek, což je dost mizerná vizitka pro naši defenzivní hru,“ uzavřel hodnocení Milan Borový.

TJ Hluboká nad Vltavou - Sokol Sedlice 4:4 (0:2)
Branky: 68. a 85. Kurali, 47. Antoš, 52. Čermín (11) - 56. a 69. Mikeš, 6. Svoboda, 30. Běloušek

Sestava Hluboké: Brašnička - Antoš, Stráský, Hrdý, Čermín - Mašek (60. Benhák), L. Adam, Horejš, Kurali - Dudek (80. Vácha), Křiváček (50. Jonáš). Trenér Milan Borový.

Rudolfov se vrátil k tvrdé dřině a vyplatilo se

Ze špatného rudolfovského výkonu ve Čkyni v minulém kole vyplynulo, že trenéři Čadek s Hlubockým před utkáním s nováčkem z Dačic ke svým svěřencům důrazně promluvili.

„Podali jsme úplně tragický výkon a kluci vůbec nebojovali. Měli jsme obavu, co by s hráči takový nepovedený zápas mohl udělat, proto jsme si všichni společně sedli a dost věcí si vyříkali. Došlo i na ostřejší slova,“ prozradil kouč rudolfovských fotbalistů Zdeněk Čadek.

Samotný duel nezačal pro domácí nejlépe, hosté se totiž ujali vedení brankou z pokutového kopu. „Ta penalta byla dost přísná,“ divil se Čadek. Rudolfov však nesložil zbraně. Hráči budějckého celku oproti poslednímu duelu na hřišti dřeli a ještě do půle zásluhou Zacha skóre srovnali. „Bylo vidět, že si hráči ten pohovor vzali k srdci a že si to v hlavě srovnali,“ těšilo trenéra Čadka.

Ve druhém dějství oba celky dál zápolily o to, kdo vstřelí vítěznou branku. O tu se nakonec postaral druhou trefou v zápase rudolfovský Zach, který z penalty zařídil pro své mužstvo první letošní vítězství.

„Vrátili jsme se k tomu, co nás zdobilo na jaře, když jsme se zachraňovali. Hráči bojovali, hráli s obrovským nasazením i vůlí a navíc přidali ještě fotbalovost,“ zářil spokojeností Zdeněk Čadek a závěrem ještě ocenil sílu soupeře: „Výhry s nováčkem si nesmírně vážíme. Hosté ukázali, že mají velmi zdatný a silný mančaft s výbornými individualitami. Dačice budou bezpochyby nepříjemným protivníkem v každém zápase.“

SK Rudolfov - TJ Centropen Dačice 2:1 (1:1)
Branky: 35. a 65. (11) Zach - 18. Jindra (11)

Sestava Rudolfova: Nárovec - Le, Gažák (80. J. Novotný), Havliš, Dubský - M. Novotný (82. Dvořák), Syrovátka, Michal, Chlebuch - Zach (85. Vyskočil), Bašta. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 3. kola Chance krajského přeboru: Soběslav - Čkyně 3:2, Veselí - Prachatice 2:2, Osek - Lažiště 2:0, Třeboň - Dražice 0:0, Písek B - J. Hradec 2:0.

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 3. kolo, Roudné, Hluboká nad Vltavou, fotbalista, Tábor, okres Tábor, Sedlice, Dačice, Vodňany, Rudolfov, Jankov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné překvapilo v Táboře, Hluboká je stále bez výhry  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.