Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Roudné vedení neudrželo, Jankov poprvé poražen

Sedmým kolem pokračovala A skupina divize fotbalistů, ve které Roudné na domácí půdě nestačilo na pražskou Aritmu. První porážku v sezoně okusili v Chance krajském přeboru hráči Jankova, kteří v derby nestačili na Hlubokou. Rudolfov pak ostudně prohrál před vlastním fanoušky s Prachaticemi 1:4.

Nadějně rozehraná partie k bodovému zisku nevedla

Po třech prohrách v řadě toužili roudenští fotbalisté konečně bodovat a v domácím duelu proti pražské Aritmě k tomu měli secsakramensky blízko. Svěřenci trenéra Františka Mertla totiž vedli nad Pražany ještě čtvrt hodiny před koncem jednogólovým rozdílem, pak ale hosté během čtyř minut dvakrát udeřili a přichystali Jihočechům další porážku.

V úvodním dějství měla Malše jednoznačně navrch. První slibnou příležitost domácích měl na noze po dvaceti minutách hry Beránek, který sice brankáře Diviše propálil, ale toho ještě stačil zaskočit jeden z obránců. Pět minut poté se ocitl v nadějné pozici Kodras, ale i jeho pokus Diviš lapil. Roudné diktovalo tempo a vytvořilo si další gólovku, tváří v tvář hostujícímu brankáři tentokrát neuspěl Trněný.

Ve 36. minutě mohlo z ničeho nic udeřit na druhé straně, po zpětné přihrávce Pánka přestřelil prázdnou bránu hostující kapitán Hrabák. Spravedlivého vedení se zelenobílí nakonec ujali a to minutu před pauzou. Trněný se prosmýkl kolem obránce a pěkným lobem přehodil bezmocného Diviše. „První půli jsme byli jednoznačně lepším celkem, mohli jsme klidně dát i tři góly,“ shrnul stručně úvodní pětačtyřicetiminutovku trenér Mertl.

I do druhého poločasu vstoupilo aktivněji domácí mužstvo. Po pár minutách zahrávalo Roudné standardní situaci, ze které jen těsně vedle hlavičkoval Beránek. Po hodině hry měl na kopačce pojistku Fedorkiv, ten po úniku ze strany sice dokázal přehodit vybíhajícího gólmana, míč ale bohužel putoval až nad svatyni brankáře Diviše.

Po promarněných roudenských příležitostech o sobě dala vědět také Aritma. Z rychlého protiútoku přišel do malého vápna ideální centr, na který si naskočil Hrabák, a bylo srovnáno. Roudenští se ještě ani nevzpamatovali a přišel další tvrdý direkt Pražanů. Zkušený Hrabák si ve vápně poradil se třemi bránícími hráči, balon pak napálil přímo do břevna, aby jej následně do sítě uklidil neobsazený Blažek. Aritma si v závěrečných minutách vedení pohlídala a Roudnému žádný nápor nepovolila.

„Za předvedený výkon a nasazení musím kluky pochválit, v tom jim nemám co vytknout. Hráli aktivně, tlačili se do útoku, ale bohužel, střelecká nemohoucnost nás připravila o vítězství. Neproměňováním šancí jsme si zápas prohráli úplně sami,“ trápilo po skončení duelu trenéra Františka Mertla, který ještě pokračoval: „V závěru jsme se samozřejmě ještě pokoušeli o vyrovnání a měli i pár standardek, Aritma ale měla vysoké hráče, takže si s tím poradila.“

Malše Roudné - SK Aritma Praha 1:2 (1:0)
Branky: 44. Trněný - 75. Hrabák, 78. Blažek

Sestava Roudného: Jirkal - Kössl, Vrátil, Průcha, Matoušek - Kodras (78. Lovička), Bíca (78. Diviš), Beránek, Fedorkiv (70. Lerch), Trněný - Píša. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 7. kola České divize A: Táborsko B - Štěchovice 0:1, Čížová - Český Krumlov 1:0, Spartak Chrást - Admira Praha 4:0, Přední Kopanina - Nové Strašecí 0:3, Tachov - Doubravka 1:1, Milevsko - Hořovicko 1:1, Benešov - Rokycany 0:2.

Hluboká byla v okresním derby produktivnější

Jankov zajížděl na hřiště Hluboké stále jako neporažený a na prodloužení této lichotivé série rozhodně pomýšlel i v okresním derby. V prvním poločase viděli diváci oboustranně vyrovnanou partii, ve které šli do vedení jako první hosté. Stoper Hrdý dával hlavou malou domu, tu vystihl útočník Nedvěd a jeho chytrý lob zapadl za brankáře Kříže.

Jankovská radost neměla dlouhého trvání, už za dvě minuty si mezi hostující stopery naběhl Lukáš Dudek a po centru z levé strany hlavou srovnal skóre. Do dalšího vedení v zápase mohl hosty ještě před přestávkou dostat obránce Beránek, jeho povedenou střelu ale zastavilo břevno.

„Utkání jsme nezačali dobře, udělali jsme několik chyb v rozehrávce, a byť jsme se poté dostali do hry a nastřelili i břevno, tak podle mého názoru byl první poločas spíše takový neurovnaný,“ mínil jankovský trenér Ivo Čech.

Druhá půle nabídla už mnohem více brankových příležitostí a nutno říci, že většími ´paliči´ byli Jankovští. „Bohužel jsme opět ukázali, proč nedáváme více branek. Několikrát nás vychytal velmi dobrý domácí brankář, jindy chyběla kvalita ve finální fázi i samotném zakončení, možná i trochu štěstíčka,“ trápilo Čecha.

Pět minut po pauze totiž zamířil v šestnáctce Klíma jen těsně mimo, za pár vteřin z malého vápna napálil útočník Maxa tyč. Po hodině hry se v tutovce zjevil znovu Klíma, v cestě mu ale stál výborný brankář Kříž. „Soupeři jsme rychle a snadno odevzdávali balony nepřesnou přihrávkou nebo zbytečnou ztrátou. Proto měl Jankov v těchto fázích zápasu výrazně navrch a my měli několikrát velké štěstí,“ uznal kouč Hluboké Milan Borový.

Pak ale přišla 63. minuta a skvělé představení domácího Kuraliho, hlubocký forvard z vysokého nákopu přilepil míč na kopačku a z otočky poslal balon pod břevno Hrubého branky. Jankovští se pak pochopitelně snažili o vyrovnání, což hrálo do not nebezpečným brejkům Hluboké. Po dvou z nich mohl přidat další trefu Dudek, ale ani jednou si na brankáře Hrubého nepřišel.

V posledních minutách tlak hostujícího celku narůstal a jeho vyústěním byla parádní bomba Bohoňka, kterou fantastickým zákrokem vytáhl gólman Kříž. Jankov tak poprvé v letošním ročníku odcházel ze hřiště bez bodů. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo i v trošku nervózním závěru dotáhnout zápas do vítězného konce. Hráči si hrábli opravdu na dno, dřeli, makali a bojovali jeden za druhého,“ těšilo trenéra Borového.

TJ Hluboká nad Vltavou - SK Jankov 2:1 (1:1)
Branky: 17. Dudek, 63. Kurali - 15. Nedvěd

Sestava Hluboké: Kříž - Antoš, Stráský, Hrdý, Čermín - Mašek (75. Jonáš), Horejš, Marhoun, Benhák (87. Štabrňák) - Kurali (90. Křiváček), Dudek. Trenér Milan Borový.

Sestava Jankova: Hrubý - Beránek, Lošek, Řezníček, Štěcha (75. Šejnoha) - Bürger, Voráček (59. Bohoněk), Sedlic, Klíma - Maxa, Nedvěd. Trenér Ivo Čech.

Bídný výkon se projevil i na výsledku

V zápase domácího Rudolfova s Prachaticemi byli aktivnější od úvodního hvizdu hráči hostujícího celku, proto také jako první kapituloval rudolfovský brankář Nárovec, který v 15. minutě nestačil na střelu Tobiáše. Za pár minut domácí srovnali, když se trefil Bašta. To bylo ovšem všechno, co Rudolfov na trávníku předvedl, na hřišti bylo do konce duelu už pouze prachatické mužstvo.

Hovorka po pětadvaceti odehraných minutách vrátil hostům vedení, které ještě do přestávky navýšil Zábranský. „Do stavu 1:1 se hrálo vyrovnané utkání. Pak jsme pro mě z nepochopitelných důvodů úplně přestali hrát. Dělali jsme jednu chybu za druhou a nedařilo se nám vůbec nic,“ bědoval nad výkonem svých svěřenců trenér Rudolfova Zdeněk Čadek.

I ve druhém poločase pokračoval trend z úvodního dějství. Prachatičtí hráli s velkou chutí a nakonec stačili přidat ještě jednu branku, když se podruhé do černého trefil Tobiáš. „Byl to v dosavadním průběhu sezony náš nejhorší výkon. Prachatice nás přejely rozdílem třídy a vyhrály zaslouženě,“ byl nespokojen Čadek.

SK Rudolfov - FK Tatran Prachatice 1:4 (1:3)
Branky: 22. Bašta - 15. a 65. K. Tobiáš, 25. Vl. Hovorka, 45. Zábranský.

Sestava Rudolfova: Nárovec - J. Novotný, Gažák, Havliš, Dubský - M. Novotný (75. Vyskočil), Syrovátka, Michal (65. Le), Chlebuch (60. Dvořák) - Bašta, Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 7. kola Chance krajského přeboru: Vodňany - Čkyně 1:0, Veselí nad Lužnicí - Třeboň 2:1, Osek - Soběslav 5:2, Sedlice - Jindřichův Hradec 3:3, Dačice - Lažiště 2:0, Písek B - Dražice 0:2.

Foto: Milan Šíma, www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 7. kolo, Roudné, Jankov, Hluboká nad Vltavou, Rudolfov, trenér, Prachatice, František Mertl, SK Benešov, FK Tatran Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné vedení neudrželo, Jankov poprvé poražen  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.