Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skvělé Dynamo zazářilo proti Příbrami a vyhrálo 4:1

Útočná smršť okořeněná čtyřmi vstřelenými góly. Něco podobného budějcký Střelecký ostrov už dlouho nezažil. Velmi dobrý výkon proměnilo domácí Dynamo ve svůj první ligový triumf nové sezony 2011/2012 a ve 12. kole Gambrinus ligy rozdrtilo v klíčovém duelu podzimu 1. FK Příbram v poměru 4:1. Odpoutalo se tak od poslední příčky tabulky, na kterou odsoudilo Baník Ostrava.

Do zápasu vlétli Jihočeši jako uragán. Už ve 3. minutě zahrával trestný kop ze strany Otepka a míč propadl ke kapitánovi Romanu Lengyelovi, který se mezi hostujícími hráči dobře zorientoval a poslal domácí do rychlého vedení. Zanedlouho mohl zvýšit skóre Otepka, jehož našel na malém vápně Chirkin, ale úspěšnější byl tentokrát gólman hostí Hruška. Skóre se však měnilo po následném rohovém kopu v 7. minutě, když Otepka našel ve skrumáži hlavu Romana Lengyela a ten přidal svůj druhý gólový zápis v tomto zápase.

V dalších minutách si Dynamo udržovalo převahu, avšak bez větších gólových šancí. Za zmínku stojí pouze akce z 12. minuty, při níž Sandro naservíroval balon před branku Němcovi, ten ale bohužel na přihrávku nedosáhl. O třetí gólový zápis budějckých fotbalistů se postaral ještě do přestávky nejlepší klubový střelec Zdeněk Ondrášek, jenž po nepovedeném signálu dostal přihrávku před malé vápno od Javorka, kde už mu žádný z příbramských beků nedokázal zabránit v jeho počínání – 3:0.

Také druhý poločas byl v režii domácího celku, který mohl stav zápasu několikrát zvýšit, ale produktivita střelců Dynama už nebyla tak zázračná. Svěřenci Františka Cipra hrozili především z brejkových situací Ondráška a Klesy, nebezpečná byla rovněž dalekonosná střela dobře hrajícího Chirkina. Poprvé prověřili Příbramští schopnosti gólmana Křížka v 68. minutě, když Tarczal nabídl brankovou příležitost střídajícímu Koukalovi, jeho pokus však domácí strážce třech tyčí zlikvidoval.

V 80. minutě měl na kopačce hattrick Lengyel, po narážečce s Javorkem ale pálil jenom do gólmana. Dobře postaveného kapitána hostů Hrušku trefil za dvě minuty také Otepka, a tak byli Jihočeši potrestáni. V 89. minutě se nadvakrát přes Křížka prosadil Zdeněk Koukal a snížil na 1:3. Tečku za úspěšným vystoupením ale stejně udělali domácí, když v posledních vteřinách duelu propálil příbramského brankáře jeho bývalý spoluhráč Michal Klesa.

SK Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 4:1 (3:0)

Branky: 3. a 7. Lengyel, 42. Ondrášek, 90. Klesa - 89. Koukal. ŽK: 0:2 (Andrejevič, Krejčí). Rozhodčí: Bílek - Ubias, Gallo. Střely na bránu: 8:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12. Diváci: 2312.

Dynamo: Křížek – Chirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec (44. Simić) – Klesa, Otepka, Javorek, Sandro – F. Němec (65. Hudson), Ondrášek (80. Pecka). Trenér František Cipro.

Příbram: Hruška – M. Štochl, Andrejevič, Krejčí, Divíšek – Valenta (46. Mareš), T. Pilík (69. Papšys), Tarczal, Pleško – Wágner, Šlapák (46. Koukal). Trenér David Vavruška.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, 1. FK Příbram, 1. česká fotbalová liga, FC Baník Ostrava, Roman Lengyel, Zdeněk Ondrášek, Střelecký ostrov, Zdeněk Koukal, Michal Klesa, Javorek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělé Dynamo zazářilo proti Příbrami a vyhrálo 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.