Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Špatná druhá půle Dynama přinesla další prohru 0:3

Neuspokojivé výkony v Synot lize nadále pokračují. Už 334 minut čekají fotbalisté Českých Budějovic na vstřelenou branku. Mizérie se protáhla v Praze, kde Jihočeši nestačili na Bohemians a podlehli domácím o tři branky.

Dynamo před utkáním v Ďolíčku hodně promíchalo sestavu. Na stoperu se tak třeba vedle Lengyela objevil Kalod, v útoku zase osamocený Škoda. A v prvních minutách se zdálo, že by radikálnější řez mohl slavit úspěch. V páté minutě se před velkým vápnem otáčel s míčem Volešák, jenže jeho pokus neatakoval branku Švengera.

Jihočeši měli první patnáctiminutovku více ze hry, postupně však ztráceli kontrolu nad hrou. Bohemians se tlačili do útoku častěji a z toho poté plynuly fauly hostů. Postupně si pro žlutý kartónek přišli Novák, Škoda a Brunclík, což mohlo černobílým lehce svazovat ruce.

Do podobné příležitosti, jakou měl v úvodu zápasu Volešák, se dostal i domácí Mikuš. K jeho smůle ale střela zamířila pouze do míst, kde stál připravený Křížek. S šancemi se však pytel v prvním poločase zásadně neroztrhl, a tak diváci mohli sledovat spíše bojovný fotbal plný osobních soubojů. Už potřetí šli v této sezoně hráči Dynama do kabiny za bezbrankového stavu.

Podobně jako úvod první půle vypadal vstup i do té druhé. Jednapadesátá minuta nabídla výraznou šanci pro Klesu, který mohl svůj tým poslat do vedení. Musel by ale daleko lépe trefit přesný centr Škody. V 59. minutě se ke střele znovu dostal domácí Mikuš, ovšem zopakoval stejnou chybu, když trefil Křížka, jenž byl připravený uprostřed své svatyně.

Dvě minuty nato už se ale Bohemians mohli radovat. Nejprve se ani napotřetí neprosadil Mikuš, protože Lengyel míč vykopl z brankové čáry, nicméně akce pokračovala, Bartek poslal milimetrový pas na hlavu Jhona Mosquery, který vyskočil výše než budějcký obránce a poslal pražské mužstvo do vedení.

O pět minut později bylo hostům ještě hůře. V pokutovém území fauloval Kalod pronikajícího Mikuše a kapitán Bohemians Josef Jindřišek poslal míč z penaltové značky do pravého horního rohu branky Křížka. Aby toho nebylo málo, tak za sedm minut přišel třetí hřebík do rakve Dynama. Znovu u toho byl Bartek, jenž prakticky přes kopírák vytvořil totožnou šanci pro Jakuba Radu, který se podobně jako Mosquera nemýlil a uzavřel účet střetnutí.

Po prohře v Ďolíčku čeká budějcké fotbalisty ještě jeden venkovní duel. Po reprezentační přestávce se 18. října představí v Hradci Králové. Další týden je čeká souboj na Střeleckém ostrově, v pátek 24. října přivítají od 18 hodin Slavii Praha.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)

Branky: 61. Mosquera, 66. Jindřišek (pen.), 73. Rada. ŽK: 1:4 (Šmíd - Novák, Škoda, Brunclík, Kalod). Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Peřina. Diváci: 4202.

Bohemians Praha 1905: Švenger - Pauschek, Šmíd, Brabec, Šírl - Jindřišek, Rada - Moravec (60. Bartek), Nerad (68. Lietava), Mosquera (88. Engelmann) - Mikuš. Trenér Roman Pivarník.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Kalod, Machovec (57. Hanzlík) - Vošahlík (47. Klesa), Herzán, Volešák, Brunclík, Hora (83. Linhart) - Škoda. Trenér Luboš Urban.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Bohemians, Praha, Synot liga, Bohemians 1905, SYNOT, Josef Jindřišek, Ďolíček, Jakub Rada, SK Slavia Praha, FC Hradec Králové, Roman Pivarník, Luboš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatná druhá půle Dynama přinesla další prohru 0:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.