Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třetího postupujícího v E.ON Junior Cupu určí Hluboká

Fotbaloví příznivci mohou ve středu vyrazit na E.ON Junior Cup. Po úvodním turnaji v Bechyni se bude hrát třetí regionální kolo v Hluboké. Zájemci o celodenní akci, která začne v 9 hodin, se mohou těšit na napínavé zápasy plné emocí, bohatý doprovodný program, soutěže a novinky.

V Hluboké nad Vltavou patří mezi největší favority na prvenství a postup do zářijového Velkého finále v Polné SKP České Budějovice a FC Písek. Bez šancí ale nejsou ani ostatní přihlášené týmy - FK Slavoj Český Krumlov, SK Rudolfov, TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí/Dolní Bukovsko, TJ Hluboká nad Vltavou, FK Spartak Kaplice, FK Tatran Prachatice, TJ Lokomotiva České Budějovice, Sokol Bavorov, TJ Šumavan Vimperk a Baník Strunkovice.

Týmy rozlosoval do skupin hráč Hluboké Radek Dohnal - skupina I: Český Krumlov, Rudolfov, Písek, Prachatice, Lokomotiva České Budějovice, SKP České Budějovice, skupina II: Veselí, Hluboká, Kaplice, Bavorov, Vimperk, Strunkovice.

Letošní ročník je určen pro kluky narozené 1. ledna 2003 a mladší, pro holky je věková hranice o jeden rok posunuta na 1. ledna 2002. „V rámci krajů se odehraje 16 kol. V každém kole bude hrát 12 týmů a rádi bychom dosáhli hranice tří tisíc zúčastněných hráčů,“ uvedl Marek Pagač z marketingového oddělení energetické společnosti E.ON.

Soupeři budou hrát systémem 5+1 na dvou mini hřištích najednou a výsledky se budou sčítat. Rozhodovat tedy bude každý gól a tento systém zvyšuje atraktivitu duelů. Vítěz turnaje v Hluboké se probojuje do Velkého finále a přiblíží se tak účasti na halovém turnaji v německém Gilchingu.

„Kluci v kabině samozřejmě o turnaji mluví a těší se na doprovodný program. Nejvíce se řeší turnaj pro rodiny, protože každý chce, aby přišel i tatínek s maminkou. Kluci se hecují, že si proti sobě zahrají spolu se svými rodinami,“ uvedl trenér Hluboké nad Vltavou Josef Brašnička.

Tým Hluboké nalosoval Radek Dohnal do skupiny II, ve které se vyhne Písku i SKP. „Chtěli bychom skončit kolem pátého místa. Když se zadaří, tak můžeme být i čtvrtí. Máme ve skupině neznámé týmy, takže to bude nové i pro nás trenéry. Uvidíme, jak silní budou soupeři,“ dodal Brašnička.

Celodenní akce začne v hlubockém sportovním areálu (ulice Sportovní 184) v devět hodin ráno a nabídne bohatý doprovodný program. Připravena bude velká novinka - E.ON Fotbalový park, který se skládá ze speciálních fotbalových atrakcí. Přítomní si mohou nechat změřit rychlost kopu a zkusit dovednostní atrakce, mezi které patří střelba na přesnost, lob či rampa na procvičení citu kopu. Dalšími doplňky jsou koše na trénování centrů a fotbalové kuželky.

První představení fotbalového parku proběhlo v Bechyni. Nadšený z novinky byl i Jaroslav Misar, který na turnaj dorazil s celou rodinou. „Všichni si to užíváme. Musím pochválit, že pořadatelé vymysleli nové atrakce, které jsou opravdu skvělé.“

Naprostou jedničkou parku je ale fotbalová klec. Je to kruhová uzavřená aréna s brankami, ve které si zahrajete fotbálek jeden na jednoho, maximálně dva na dva. Po deseti minutách fotbalu v tomto prostoru budou soutěžící zaručeně naprosto na dně se silami. Pravidelnou součástí programu je i E.ON Rodinný turnaj, ve kterém si v nafukovací aréně proti sobě zahrají celé rodiny.

I v Hluboké můžou zájemci pořizovat materiály pro soutěž ´Kopni to do sítě´, kde se hraje o špičkovou kameru v hodnotě několika desítek tisíc korun. To ale není vše. Přítomní zájemci mohou předvést, co umějí s míčem v soutěži Energy Freestyle fotbálek, kde je hlavní cenou nejen postup do Velkého finále, ale i týdenní zápůjčka elektromobilu Smart ED.

Veškeré potřebné informace k turnaji a soutěžím se dozvíte na www.eonrodinnyfotbalek.cz.

Malé fotbalisty přijede podpořit i Ivo Táborský z SK Dynamo České Budějovice, který zde bude mít i autogramiádu.

Do Hluboké dorazí i tým, který představí Smart mobilitu. Ta zahrnuje řešení pro mobilitu v oblastech elektromobility a CNG od společnosti E.ON a nabízí pro zákazníky ekonomickou i ekologickou výhodu. V rámci této expozice bude připravené i závodní rallye auto Mitsubishi Lancer, které jezdí na CNG.

Společnost E.ON bude v Hluboké rozdávat lákavé ceny týmům i jedincům. Každý hráč dostane od společnosti E.ON originální míč PUMA a nejlepší tři týmy získají kompletní sadu dresů téže značky.  Nejlepší hráč turnaje se může těšit na pozvánku do E.ON Fotbalové školy.

Tisková zpráva

Štítky E.ON Junior Cup, E.ON Rodinný fotbálek, E.ON, fotbalový turnaj, Hluboká nad Vltavou, fotbal, soutěž, Bechyně, SK Dynamo České Budějovice, finále, Rudolfov, FC Písek, FK Slavoj Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetího postupujícího v E.ON Junior Cupu určí Hluboká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.