Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Úřadující mistr poslal Dynamo do sestupových vod

Nad fotbalisty budějckého Dynama se podobně jako před rokem začínají stahovat černá mračna. Po pěti odehraných kolech podzimní části nového ročníku Gambrinus ligy jim patří pouhé tři body za výhru nad Olomoucí. Další čtyři duely ale prohráli, naposledy padli dnes na vlastním trávníku s úřadujícím mistrem ligy z Liberce.

V úvodních minutách měli více ze hry domácí, aspoň co se týká držení míče. A byli to také oni, kdo si připsal první větší šanci zápasu. Ve 21. minutě nebezpečně vypálil Otepka a hostující gólman Bičík jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil na roh. Zanedlouho měl dobrou šanci Marković, tentokrát ale střela mířila mimo tyče.

Vzápětí přišel trest v podobě vedoucí branky mužstva z Podještědí. Liberecký útočník Josef Šural dostal z levé strany hřiště centr od Váchy, zpracoval si ho a efektními nůžkami poslal Slovan do vedení - 0:1. Stejný hráč se mohl prosadit také ve 33. minutě, střela mu však nesedla a s jeho slabým pokusem si Daněk poradil.

Minutu na to zahrozil na druhé straně centrující Hanzlík, když si míč málem srazil do vlastní sítě obránce hostů. Závěrečné minuty první půle musely být pro diváky, kteří si našli cestu na Střelecký ostrov, atraktivní podívanou. Nejprve si Daněk poradil s pokusem Keliće, když míč vyrazil těsně nad břevno, následně dostal libereckého gólmana ven z branky budějcký zadák Novák, na okamžik odkrytou branku ale domácí nestačili ohrozit.

Obraz druhé půle se příliš nezměnil a Liberečtí opět trestali českobudějovickou neproduktivitu. Slibnou příležitost vypracoval v 57. minutě pro Rýdela srbský forvard Marković, když mu přesnou hlavičkou přihrál přesně na nohu centrovaný míč od Otepky, tvrdý projektil však mířil nad bránu. A hned poté udeřilo na opačném konci trávníku. Brazilec Maicon Souza de Jesus po individuálním úniku zakončil přes kapitána Lengyela i Daňka přesně k tyči a bylo to 0:2.

Ve zbytku zápasu, kdy kouč Cipro poslal do hry útočníky Řezníčka a Němce, se o změnu skóre pokoušely oba celky, střely Bosančiće ani Otepky v brance neskončily. Největší šance a možnost korigovat nepříznivý výsledek z pohledu domácích přišla v první minutě nastavení, když Otepka z nebezpečné standardní situace orazítkoval levou tyč. To ale bylo všechno a Slovan Liberec si z jihu Čech odvezl cenné tři body, domácí opět vyšli na prázdno.

Po pátém kole nejvyšší tuzemské soutěže patří Dynamu České Budějovice předposlední patnáctá příčka Gambrinus ligy. Hůř už je na tom jen Příbram, která v nové sezoně jen třikrát remizovala. Příští zápas sehrají Jihočeši příští sobotu od 15.15 hodin. V jihomoravské metropoli se jim postaví průběžně šestá Zbrojovka Brno.

SK Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec 0:2 (0:1)

Branky: 24. Šural, 58. Souza. ŽK: 2:0 (Řepka, Marković). Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Filípek. Střely na bránu: 3:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:3. Diváci: 2920.

Dynamo: Daněk - Novák (72. Němec), Řepka, Lengyel, Hanzlík - Klesa, Halama (29. Zeba), Otepka, Rýdel (62. Řezníček), Sandro - Marković. Trenér František Cipro.

Liberec: Bičík - Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman - Janů, Vácha, Breznaník, Souza (64. Bosančić) - Hadaščok (90. Ndiaye), Šural (45. Kušnír). Trenér Jaroslav Šilhavý.

Štítky Dynamo, České Budějovice, Slovan Liberec, fotbal, Gambrinus liga, SK Dynamo České Budějovice, FC Slovan Liberec, 1. česká fotbalová liga, SK Sigma Olomouc, Josef Šural, František Cipro, FC Zbrojovka Brno, 1. FK Příbram, Jaroslav Šilhavý, Maicon Souza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřadující mistr poslal Dynamo do sestupových vod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.