Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V krajském přeboru se hrála divácky vděčná utkání

Bez stresu z vidiny postupu či sestupu nastupovala všechny českobudějovická fotbalová mužstva ke svým zápasům v Chance krajském přeboru. Roudné a Rudolfov doma vyhrály, Jankov a Hluboká také doma prohrály.

V KP se v posledním kole čeká na rozluštění jediné tajenky. Kdo sestoupí? Beznadějně poslední Kaplice se v posledních zápasech dotáhla na Čkyni, ztrácí jen dva body. V neděli vyhrála dokonce i v Jankově! V posledním kole musí doma zdolat Hlubokou a doufat, že Prachatice vyhrají ve Čkyni. Té stačí ke stoprocentní záchraně bod.

Neuvěřitelný závěr v Jankově

Jankov doma zažil reminiscenci na utkání s Jindřichovým Hradcem a odevzdal body z vyhraného zápasu doma s Kaplicí v posledních deseti minutách, když prohrál 2:3. „Co k tomu říct. Soupeř potrestal naše chyby, byl velmi efektivní v koncovce. Dvakrát po centru ze strany skóroval, naopak my jsme naše šance neproměnili,“ pokyvuje hlavou trenér Jankova Ivo Čech.

Doma Jankov své diváky na jaře čtyřikrát zklamal. Prohrál s Vodňany, se Soběslaví, s Jindřichovým Hradcem a nakonec i s Kaplicí. „Nevím proč, ale nám se na jaře zápasy doma nevedou. S Hradcem a Kaplicí jsme navíc dostali gól v poslední minutě. Přitom jsme utkání s Kaplicí rozehráli výborně, vedli jsme dva nula, šli jsme několikrát sami na branku, ale nedali a soupeř nás za to potrestal,“ přibližuje Čech.

Možnost poskočit na čtvrtou příčku tedy Jankov nevyužil. „To nás nejvíc mrzí, chtěli jsme skončit co nejvýš, chtěli jsme Kaplici porazit a využít zaváhání Táborska a dostat se před něj. To se nepovedlo, naopak nás přeskočilo Lažiště,“ kouká na tabulku trenér Jankova.

Všem pochybovačům, kteří by Jankovské podezírali z toho, že se na utkání nesoustředili tak, jak by měli, trenér Ivo Čech vzkazuje: „Každý si spočítá, že Čkyně doma ten potřebný bod s Prachaticemi asi uhraje. Rád každému zájemci půjčím natočené DVD ze zápasu, aby viděl, jak to probíhalo. Je to prostě nesmysl, pokud si někdo myslí, že jsme zápas vypustili. Vím, že výsledek těm spekulacím nahrává, ale my máme čisté svědomí.“

Poslední utkání ročníku nachystalo na Jankov zkoušku z nejtěžších. Hrát bude na hřišti již jistého mistra kraje v Dražicích. „V Dražicích to bude asi složitější, než doma s Kaplicí. Každý bod se počítá, každý bodový zisk bereme. My jsme svolili, aby se hrálo v pátek, ale teď nevím, jak to dáme dohromady,“ říká Ivo Čech a už se těší na sobotní dokopnou: „I přes ty neúspěšné zápasy doma skončíme nejhůř sedmí, to není vůbec špatný výsledek, takže bude co slavit.“

Jankov hraje v Dražicích v pátek od 17.30 hodin.

Z prvního vítězství se radoval trenér Mertl

Na pozici hlavního trenéra v Roudném se František Mertl posunul nečekaně v minulém týdnu před utkáním v Třeboni a remizoval. Na vítězství nemusel dlouho čekat. Jeho tým v sobotu vyhrál doma s Vodňany 2:1. „Zápas hodnotím velmi kladně, kluci mákli a běhavého a nepříjemného soupeře udolali,“ pochvaloval si po utkání trenér Mertl.

Jednoduché to ale ze strany Roudného rozhodně nebylo. Soupeř zlobil hlavně v první půli, ve druhé za nepříznivého stavu flintu do žita nehodil. „V prvním poločase měl soupeř dvě šance, podržel nás brankář Konečný. Ale i my jsme měli šance, trefili jsme tyč, jednou Vodňany odvracely míč z prázdné branky. Soupeř hrál do poslední chvíle, prostřídal, přišly čerstvé síly, ale naše záložní řada v čele s duem Trněný – Fedorkiv Vodňany přehrála,“ míní Mertl.

K derniéře do Veselí, kterému se v poslední době nedaří a pronásledují ho zranění, pojedou Roudenští s cílem vyhrát. „Budeme se chtít rozloučit výsledkem, který nás naladí před dokopnou. Po domluvě vyzkoušíme nějaké hráče z béčka. Proti Vodňanům seděli na lavičce tři dorostenci, ale ti mají před sebou klíčový zápas o titul v kraji, takže je necháme, aby byli na neděli odpočinutí,“ uzavírá nový trenér Roudného František Mertl.

Rudolfov i bez Pešuleho přestřílel Táborsko

Po utkání ve Veselí si může jistě zachráněný Rudolfov poslední dvě utkání užít a začal s tím ve velkém stylu! Doma přetlačil kvalitní zálohu Táborska 4:3. „Je vidět, že ta tíha nebezpečí sestupu už z kluků spadla. Myslím, že byl k vidění docela dobrý fotbal, padlo hodně gólů, my jsme trochu překvapivě vyhráli,“ říká spokojený trenér Zdeněk Čadek. „Překvapení bylo o to větší, že v brance nastoupil normální hráč Láďa Michal. Byli jsme oslabení o nemocného Pešuleho, ale nakonec to dobře dopadlo. Myslím, že i diváci se pobavili,“ doplňuje.

Dobrá nálada tedy Rudolfov neopustila a podle slov rudolfovského lodivoda už do konce sezony neopustí. „My jsme si udělali dobrou náladu už tím, že jsme se zachránili. Máme jednatřicet bodů! Myslím, že po sedmém kole, kdy jsme měli jeden bod, to nečekal ani největší optimista. Pojedeme si zase do Písku zahrát pěkný fotbal, ale dokopnou si nenecháme zkazit žádným výsledkem.“

Hluboká s Pískem také v přestřelce padla

Právě s béčkem Písku sehrála poslední domácí utkání sezony Hluboká. V zápase plném pěkných akcí i gólů prohrála 3:5. „Kdyby to bylo pět tři nebo čtyři čtyři, tak bychom byli určitě spokojenější,“ říká člen výboru Pavel Mádl a pokračuje: „Jinak se hrál na Hluboké krásný fotbal, řekl bych chvílemi až bezstarostný. Písek přijel hodně silný, na naší straně nastoupili Vozábal i Povišer, takže byl k vidění rychlý, kombinační fotbal.“

Když domácí srovnali na 3:3, vypadalo to na remízu, ale drobná zaváhání v závěru vyhnala výsledek až na stav 3:5. „Je to škoda. Myslím, že by víc utkání slušela remíza. Situaci před čtvrtou brankou jsme trochu podcenili a Zušťák potvrdil pověst kanonýra. Před pátou brankou jsme mysleli, že bude sudí vracet míč na místo přestupku, ale nestalo se tak a hosté dokonale využili naší nepozornosti,“ vrací se k utkání Mádl.

Dva hráči Hluboké se zúčastnili sobotního půlmaratonu v Českých Budějovicích. Povišer s Vozábalem běželi štafetu za Dynamo České Budějovice. „Martin Vozábal po utkání říkal, že ho bolí nohy. Já jsem vůbec nevěděl, že v sobotu běželi. Odehráli v neděli bez problémů celé utkání, to svědčí o jejich dobré fyzičce,“ usmívá se Pavel Mádl.

Jeho tým nastoupí k poslednímu utkání letošního ročníku v Kaplici už v sobotu dopoledne v 10 hodin. Termín nařídil fotbalový svaz. Ve stejnou dobu se bude hrát ve Čkyni.

Zdroj tabulky: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky Jankov, krajský přebor, fotbal, Kaplice, trenér, Rudolfov, František Mertl, Vodňany, Roudné, Čkyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krajském přeboru se hrála divácky vděčná utkání  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.