Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vltavotýnské Olympii se v nižší soutěži zatím daří

Budějcká Drbna se věnuje nejen aktuální situaci v prvoligovém Dynamu, ale zajímají ji také nižší fotbalové soutěže mužů, ve kterých má českobudějovický region několik více či méně úspěšných zástupců.

Tahákem třetího kola krajského přeboru bylo o uplynulém víkendu derby mezi Hlubokou a Roudným. Jarní vzájemné střetnutí skončilo smírně 2:2, když se o vyrovnání nedlouho před závěrečným hvizdem postaral Ladislav Nekvinda. Podobný scénář měl i podzimní duel, protože o výsledku se opět rozhodlo až v závěrečných minutách. Dlouho byl stav zápasu smírný, avšak góly Miroslava Kučery a Martina Lovičky v posledních chvílích přisoudily tři body hostům z Roudného.

Zajímavý byl také zápas nováčků soutěže z Rudolfova a Soběslavi, který i přes vedení domácích nakonec vyzněl lépe pro hostující celek. Svěřenci trenéra Ivo Schustera tak zůstávají stále na dně tabulky bez zisku jediného bodu. Nedařilo se ani Jankovu, který podlehl dalšímu nováčkovi krajského přeboru z Vodňan. Utkání poznamenala 56. minuta, kdy byl nejprve vyloučen po faulu na domácího hráče jankovský gólman Petr Wolek, a z následného trestného kopu vsítili Drůbežáři rozdílovou branku.

Triumf z úvodního kola oblastní I. A třídy zopakoval exúčastník krajského přeboru, vltavotýnská Olympie, když porazil druhý nejlepší tým minulého ročníku I. B třídy (sk. C) z Plané nad Lužnicí v poměru 2:0.

Ve skupině B byly úspěšné dosud neporažené celky Lišova, Dobré Vody a Olešníku, na první body stále čekají týmy Dřítně, Čtyř Dvorů, českobudějovické Slavie a Zlivi. Nejdivočejší výsledek se zrodil v zápase mezi Lokomotivou a Ševětínem – po jedenáctigólové přestřelce se nakonec z vítězství radovalo mužstvo hrající své domácí zápasy v Suchém Vrbném.

Výsledkový servis

Chance krajský přebor – 3. kolo: Rudolfov – Soběslav 1:2 (1:0), Vodňany – Jankov 2:0 (0:0), Hluboká – Roudné 1:3 (1:1)

I. A třída sk. A – 3. kolo: Týn nad Vltavou – Planá 2:0 (2:0)

I. A třída sk. B – 3. kolo: Dobrá Voda – Zliv 3:0 (1:0), Křemže – Dříteň 2:0 (1:0), Slavia České Budějovice – Nová Bystřice 2:3 (1:1), Lokomotiva České Budějovice – Ševětín 7:4 (4:1), Bavorovice – Hrdějovice 3:1 (1:0), Olešník – Dačice 1:0 (1:0), Lišov – Čtyři Dvory 2:1 (1:1)

Štítky krajský přebor, Drbna.cz, Roudný, Rudolfov, Miroslav Kučera, Jankov, Vodňany, České Budějovice, soutěž, Lišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltavotýnské Olympii se v nižší soutěži zatím daří  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.